ניתן לחלק אנשים לכאלו שאוהבים את הסטייק שלהם ברמת עשייה מדיום, לבין כאלו שאוהבים את הסטייק שלהם ברמת עשייה מדיום רייר. בכל אופן אנשים אוהבים סטייקים ותמיד מחפשים אחר הסטייק המושלם, כזה שיגרום להם לדבר בשבחו ולחכות לסטייק הבא. גם אתם רוצים לדעת כיצד מכינים סטייק שאינו פחות ממדהים? אגדנו עבורכם חמש דרכים שונות, אך שכולן מובילות לאותה מטרה: לביס המושלם!

על המחבת

סטייק על מחבת עשוי לצאת נהדר. בחרו בין מחבת פסים שמרחיקה את הנוזלים ומשאירה פסי צריבה יפים, לבין מחבת חלקה שמאפשרת לנתח לבוא במגע מלא עם הרוטב. לאחר מכן בחרו בין נתח טרי לקפוא (אך שהופשר באופן איטי במקרר), וכחצי שעה לפני הצלייה הוציאו מהמקרר, מתוך מטרה שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר. כיוון שבחרנו במחבת, אין לחתוך את הנתח באופן עבה מדי (אלא אם כן מתכוונים להכניסו בהמשך לתנור). בתום החיתוך מומלץ לשמן את הנתח עם חמאה מהולה בשמן זית ולהעלות על מחבת שמראש חוממה על להבה גבוהה. בנקודה זו יש להמליח ולפלפל ואף לחרוך כחצי דקה מכל צד, על מנת ליהנות מקליפה מקורמלת. לאחר שהסטייק מתחיל מעט להזיע, יש להפוך צד, לחכות כמה דקות ולהוריד לצלחת. מחכים כ3 דקות, מוזגים כוס יין אדום וניגשים לאכול.

האופציה הפשוטה

על מנת ליהנות מנתח סטיק עסיסי וטעים, לא צריך לעשות הרבה, מלבד להימנע מלהרוס, לבחור נתח טוב ולהיעזר בגריל מקצועי שמפזר באופן שווה את החום ומאפשר שליטה על מרחק הנתח ממוקד הבישול, ממש כפי שמאפשר קאמאדו גריל גז. מה עושים? בוחרים נתח איכותי, מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול, מעבירים בצל טבול בשמן על הגריל (מונע הידבקות של הבשר), מוודאים שהחום בגריל הגיע לטמפרטורה גבוהה, מעלים את הנתח לחריכה ובוזקים מעט פלפל שחור ומלח גרוס. רק לאחר שנוצר מעטה פריך, יש להפוך לצד השני. מתי מורידים? כעבור שתי דקות מבצעים חתך קטן ובוחנים שהנתח הגיע לרמת העשייה הרצויה– עדיף ורדרד בתוכו ומעט אפור בקצוות.

 

צילום: Pixabay

סטייק על גחלים

לאופי הגחלים יש משמעות אדירה על איכות התוצאה. מכאן לפני שבוחרים את הנתח הרצוי, ראשית בודקים שקיימים בבית פחמים שמופקים מעצי הדרים, או לחלופין מעצי זית. הארומה הייחודית תתבל את הסטייק כהלכה. מכאן שאם תיקחו את סך הדגשים מהמתכון הקודם ותיישמו במתכון הזה, צפוי לכם סטייק עם טוויסט ריחני ביותר. כמו כן, במקרה זה ההמלצה היא לבחון את רמת העשייה באמצעות מד חום, כאשר אם אינכם שולטים בנתונים, פשוט רכשו מד חום שאינו מתקשר באמצעות מספרים, אלא באמצעות מילים – ציון מידת העשייה המזוהה.  

סטייק עם חגיגה מסביב

מבקשים סטייק מעט יותר מתובל? בואו נכין סטייק ברוטב יין אדום. מה עושים? לוקחים 2 בצלים חתוכים לקוביות, ענף רוזמרין, 7 שיני שום, 2 כוסות יין אדום איכותי ומעט סוכר חום. את הכול מביאים לרתיחה בסיר קטן ולאחר מכן מנמיכים להבה, מצמצמים את הרוטב במשך 35 דקות (עד שהוא נהיה סמיך) ולאחר מכן מצננים. בינתיים יוצקים כף שמן זית למחבת, מביאים לחום גבוה ומעלים את הסטייק על האש (עד לדרגת העשייה הרצויה). מחממים מחדש את הרוטב (כ2 כפות לכל סטייק) מפזרים מהרוטב בנדיבות ואוכלים עם הרבה תיאבון.  

 

צילום: Pixabay

 

סטייק בתנור – זה לא אסור!

רבים נוטים להעלות גבה לנוכח שילוב המילים סטייק ותנור, אך רצוי לציין שאם מקפידים על השלבים התוצאה עסיסית וטעימה. מה עושים? מחממים את התנור לטמפרטורה של 120 מעלות, משמנים את הסטייק עם שמן זית מובחר, צורבים את הנתח כדקה מכל צד (על מחבת פסים שחוממה מראש), בוזקים מעט מלח גס, את המחבת עם הנתח מכניסים לתנור, צולים במשך ארבע דקות, הופכים לצד שני וצולים לעוד 6 דקות, בודקים רמת עשייה רצויה ומוציאים לצלחת.

דגשים חשובים

בין אם בוחרים בשיטה זו או אחרת, מומלץ לבחון מה מידת היישון הרצויה. כיצד יודעים? מבקשים מהקצב שילחץ עם האצבע על הנתח. אם נשאר שקע לאורך זמן, סימן שהנתח אכן מיושן כהלכה – מוכן לצלייה. כמו כן, לפני שמגישים את הנתח לצלחת, הניחו לו במשך כשלוש דקות, אפשרו לו להגיר נוזלים אחרונים.

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20