כתוצאה מכך, רבים משקיעים סכומי כסף גבוהים ממש שלא לצורך ובמקרים חמורים יותר, רוכשים משטחים לא מתאימים שלא עומדים במבחן השימוש והזמן.
החדשות הטובות הן שבחירת שיש למטבח לא צריכה להיות מסובכת. אתם בהחלט צריכים להבין דבר אחד או שניים אך לא מדובר במשהו מורכב.
יתירה מכך, אם תשכילו להבין מה אתם צריכים ומה אתם קונים, תוכלו להתאים את המשטח האולטימטיבי ולעתים גם לחסוך סכומי כסף משמעותיים.
הכירו את ההבדל בין משטח לבין שיש
כדי לדעת לבחור את השיש או המשטח הנכונים, צריך להבחין תחילה בהבדל בין השניים.
בעוד שצרכנים רבים נוהגים לקרוא לכל משטח למטבח, בשם שיש, המציאות היא שמרבית המשטחים אינם עשויים שיש.
המראה שלהם אולי דומה אך בניגוד למשטחים המיוצרים בתהליך תעשייתי מבוקר שכולל תרכובות שונות של קוורץ או מינרלים בתנאי ייצור מוקפדים, משטחי שיש טבעי, כשמם כן הם – נוצרים בטבע במעמקי האדמה בתהליך גיאולוגי שאורך מאות ואלפי שנים, במהלכן החומרים הנכונים בשילוב טמפרטורה גבוהה מאוד ולחץ רב, יוצרים בסופו של דבר משטחים טבעיים שנחצבים ומשמשים כמשטח שיש למטבח.
האם זה צריך לשנות לכם? באופן כללי לא למעט במקרים שבהם אתם רוצים להיות בעליו הגאים של משטח טבעי שלאף אחד אחר אין אותו במטבח. לכל משטח של שיש טבעי יש מראה ייחודי בעוד שמשטחים תעשייתיים, טובים ויפים ככל שיהיו, משוקים לפי דגמים לאלפי לקוחות שונים.
אם לשפוט לפי הנתונים בשטח, למרבית הצרכנים זה לא ממש אכפת ולראיה השליטה המוחלטת של המשטחים הלא טבעיים.
סוגי משטחים נפוצים
אם התחלתם לחפש את המשטח למטבח, בוודאי שמתם לב לשפע הדגמים שמוצעים לכם.
לפניכם סקירה של המשטחים למטבח הנפוצים והנמכרים בישראל.
אבן קיסר
נתחיל עם המשטח הנפוץ במטבח הישראלי. אבן קיסר הפך בעשורים האחרונים לאחת האפשרויות הבולטות שכל מי שמחפש משטח למטבח, בוודאי לקח בחשבון.
משטחי אבן קיסר מיוצרים בישראל בטכנולוגיה מתקדמת שמשלבת קוורץ עם מינרלים שנדחסים בטמפרטורות גבוהות עד לקבלת המשטחים.
מגוון הדגמים של אבן קיסר הוא עצום ומתחדש מעת לעת כך שמבחינת העיצוב, קשה לתאר מצב שלא תמצאו משהו שקולע בדיוק לטעם האישי שלכם ושמתאים למטבח באופן מרבי.
המחיר של אבן קיסר נחשב לאטרקטיבי במיוחד ולכזה שמספק תמורה מאוד גבוהה ביחס למחיר.
יחד עם זאת, לאבן קיסר יש כמה נקודות חולשה ביחס לחלק מהמתחרים ובכלל זה היכולת לעמוד בטמפרטורות גבוהות ושריטות.
חשוב לציין שזה לא אומר שהקיסר לא איכותי, אך אם אתם הולכים להניח עליו סיר רותח, כדאי שתיעזרו בתחתית. לא עניין של מה בכך לפי דעתנו אך חולשות הללו הביאו את יצרני אבן קיסר לייבא משטחי פורצלן עליהם נרחיב מיד.
דקטון
דקטון הוא עוד משטח מאוד נפוץ שמיוצר בספרד ומכאן שגם הוא אינו טבעי.
הדקטון נחשב למשטח סולידי ומאוד איכותי שמציג עמידות גבוהה לטמפרטורות ושחיקה, מה שהופך אותו למתאים במיוחד למטבח הממוצע.
גרניט פורצלן
גרניט פורצלן הפך ללהיט של השנים האחרונות ולא בכדי.
אלה משטחים סופר איכותיים שמיוצרים על ידי יצרנים רבים (כל אחד עם הטכניקות שלו אך הבסיס דומה) מסביב לעולם.
מומלץ לקרוא את המדריך לשיש גרניט פורצלן אשר פורסם באתר 'שיש אגם' על מנת ללמוד יותר על המשטח ועל יכולת ההתאמה שלו למטבח שלכם.
בקצרה נספר לכם שגרניט פורצלן מביא לידי ביטוי את כל היתרונות האפשריים כמשטח למטבח ובכלל זה:
- עמידות מאוד גבוהה לטמפרטורות קיצוניות – משמע ניתן להניח על גביו סירים ותבניות חמים מאוד בלי צורך בתחתית. מצד שני, אם אתם רוצים להקפיא על גבי השיש דבר מה במסגרת בישול מולקולרי כלשהו, תוכלו לעשות גם את זה, לרוב בלי בעיה.
- עמידות לשריטות ושחיקה – מתארים לעצמכם איך זה לחתוך כל דבר ישירות על המשטח בלי קרש חיתוך? עם מרבית דגמי הפורצלן זה בהחלט אפשרי.
- חוזק – אלה המשטחים החזקים ביותר.
- קל לניקוי – פורצלן כמעט שאינו סופח כתמים ואם כבר הוא התלכלך, תוכלו לעשות שימוש כמעט בכל חומר ניקוי, לרבות החזקים ביותר שיגרמו נזקים למשטחים אחרים אבל לא לפורצלן.
הרבה יתרונות ללא ספק אך האם אתם צריכים לשלם על כך מחיר כספי יקר?
לא בהכרח. אנו מאמינים שהבחירה בטובה ביותר היא כזאת שמשלבת שימושיות, מראה ותקציב ועם כל כך הרבה משטחים שמוצעים למכירה, תוכלו לעשות את זה בלי בעיה.
איך לבחור את המשטח או השיש למטבח
הבחירה הטובה ביותר כאמור היא כזאת שמשלבת בין היכולת של המשטח לענות על הדרישות שלכם וכמובן להתאים מבחינה וויזואלית והכל במסגרת התקציב שעומד לרשותכם.
תקציב
השלב הראשון הוא להגדיר את התקציב שעומד לרשותכם. לאחר שתבינו כמה כסף אתם מוכנים ויכולים להשקיע במשטח, ניתן יהיה להתמקד בסוגים שעומדים במסגרת.
בדרך כלל תוכלו למצוא משטחים מעולים כמעט בכל תקציב ואם רוצים משטח איכותי במחיר מוזל, אפשר ללכת מעט אחורה אל קולקציות ישנות יותר.
התאמה
להתאמה של המשטח לדרישות שלכם יש משמעות מאוד גבוהה והיא זאת שתכריע אם המשטח יהיה בסופו של דבר שימושי או שיתברר כהשקעה מיותרת וחמור מכך, גורם מגביל ומאכזב.
כשאתם בוחרים משטח קחו בחשבון את הפעילות שלכם במטבח והאם אתם צריכים משטח שעמיד לטמפרטורות מאוד גבוהות ושמאפשר לכם לחתוך עליו כל דבר באופן ישיר.
אנחנו סבורים שלא צריך להיכנס לחובות רק כדי לרכוש את המשטח הכי טוב מפני שמה שטוב לאחד, לא בהכרח יהיה הכי טוב לאחר.
במילים אחרות, משטחים זולים עם דרגת עמידות מעט יותר נמוכה לחום ולשריטות, יכולים להיות בחירה מעולה ושימושית.
עיצוב
עם מגוון כל כך רחב של יצרנים ודגמים, סביר להניח שהמראה לא יהווה מכשול ולמצוא דגם אהוב שנראה טוב ושישתלב היטב במטבח שלכם, זה לא צריך להיות מסובך גם בתקציבים נמוכים.
ההמלצה היא לבחור במשטח לפי התקציב שעומד לרשותכם ואז לצלול פנימה אל תוך מגוון הדגמים שיכלול בדרך כלל עשרות רבות.
שילוב של שלושת הנקודות והכרה של המשטחים הנפוצים, תסייע לכם להגיע להחלטה הנבונה ולרכוש משטח איכותי בתקציב המתאים.