עונת החורף כבר מתחילה לסגת ולפנות את מקומה לעונת האביב הקסומה. עונת האביב מביאה עמה מזג אוויר שמשי ונעים, לבלול ופריחה וכמובן, את החג האהוב ביותר, הלא הוא: חג הפסח. פסח הוא חג שבו מתארחים אצל בני משפחה או מארחים בני משפחה לליל הסדר. בין אם אתם מתארחים אצל בני משפחה או בין אם אתם מארחים, כדאי שתכירו כמה מתכונים משובחים מאוד לעוף, שיכולים להוות את המנה הטובה ביותר בשולחן החג שלכם או של המארחים שלכם.
מתכוני העוף הבאים יסייעו לכם ליצור מנות קולינריות נפלאות, כאשר המרכיב המרכזי בהן הוא העוף. המנות מותאמות אמנם לחג הפסח, אך לא רק. בכל סוף שבוע ניתן להכין את אחד מהמתכונים המשובחים הללו ולשלב אותו בשולחן השבת שלכם.
עוף צלוי עם גזר ואננס
מצרכים עבור 6 מנות עוף:
- עוף אחד המחולק ל6 חלקים או 3 כרעי עוף המופרדות
- 6 גזרים- יש לקלף את הגזרים
- 1 קופסת שימורי אננס
- 1 בצל- יש לקלף את הבצל
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות סוכר חום
- 3 שיני שום- יש לכתוש את שיני השום
- 1 כוס פטרוזיליה- אם אין פטרוזיליה ניתן להשתמש בבצל ירוק או בכוסברה
אופן ההכנה:
- יש לחמם את התנור ל180 מעלות
- חוצים את הגזרים לאורך, כאשר כל חלק שכזה חותכים לפיסות קטנות יותר
- מסננים את האננס- חלק מהפלחים חוצים לחתיכות גדולות וחלק קוצצים דק. ניתן לרסק במעבד מזון את החלק הזה.
- את הבצל חותכים ל6 חתיכות. שליש מהבצל קוצצים דק או מרסקים
- מתחילים בהכנת הרוטב לצליית העוף: מערבבים בקערה שמן, אננס מרוסק ובצל מרוסק( או חתוכים דק) וכן את הסוכר, השום, הפלפל, המלח וחצי מהכמות של הפטרוזיליה
- מכניסים לתבנית תנור את העוף יחד עם הגזרים שחתכתם, עם פלחי הבצל שנותרו ועם האננס החתוך שנותר. מוסיפים את הרוטב שהכנתם מראש ומערבבים
- יש לצלות את העוף ברוטב כשעה עד שעה ורבע. יש לבדוק שהעוף עשוי לחלוטין. במהלך הצלייה יש להפוך את העוף פעמיים לכל כיוון
- מוציאים את העוף ומפזרים מעליו פטרוזיליה לפני ההגשה
עוף צלוי בשום ויין לבן
לא מעט אנשים מכירים את המנה הזו כמנה בשם: "עוף עם 40 שיני שום". המנה מגיעה מפרובנאס והיא מהווה מנה עשירה, טעימה, קלאסית ואיכותית. מנה שמאוד כדאי לשלב אותה בשולחן חג הפסח או בכל שולחן שבת
מרכיבים ל4 מנות עוף:
- 4 כרעיים חצויות
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 40 שיני שום עם קליפה
- חצי כוס יין לבן יבש
- חצי כוס של מים או של מרק עוף
- 2 גבעולים של טימין
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל
- מחממים בסיר או במחבת רחבות שמן זית. מוסיפים לסיר את הנתחים של העוף. יש להניח את נתחי העוף על העור ולטגן אותם על להבה בינונית עד שהעור של העוף מקבל גוון זהוב. לאחר מכן יש להפוך את הנתחים לצד השני ולטגן במשך כ5 דקות
- מנמיכים את הלהבה ללהבה הכי נמוכה ומוסיפים את שיני השום. יש להכניס את שיני השום בשכבה אחידה מתחת לנתחי העוף ולצלות על הלהבה הנמוכה במשך כ5 דקות. יש לטלטל בעדינות מדי פעם את הסיר עד ששיני השום הופכות לזהובות
- מכניסים לסיר את היין והמרק. יש להוציא מהתחתית של הסיר באמצעות כף את כל השום שנדבק אליה על מנת שיתבשל בתוך התערובת וייתן את טעמיו. מביאים את התערובת לרתיחה ולאחר מכן, מוסיפים את הטימין ומכסים את הסיר. מבשלים את התערובת כולה עוד כ40 דקות ולפני ההגשה, מפזרים מעל פטרוזיליה.