חג השבועות הגיע ואיתו גל מתכוני עוגות הגבינה.
מצאנו מתכון לעוגת גבינה עשירה ומפנקת על בסיס שברי עוגיות אוריאו –
קל ופשוט להכנה לחג טעים ומתוק במיוחד.
מתכון להכנת עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן
מצרכים:תבנית בקוטר: 24 ס"מלבסיס עוגה:16 עוגיות אוראו60 גרם חמאה מומסתקורט מלחמלית גבינה אוראו:150 גרם שוקולד לבן1/2 כוס חלב30 גרם חמאה מומסת1/4 כוס סוכר1 חבילה אינסטנט פודינג וניל500 מ"ל שמנת מתוקה ( 2 מיכלים)500 גרם גבינה לבנה 9% 16 עוגיות אוראו שבורות לחתיכות קטנות(לרסק)
עיטור העוגה:
250 מ"ל שמנת מתוקה1 כף אבקת סוכר 8 עוגיות אוראו חתוך גס (לפרק עם היד)
אופן הכנה:
טוחנים את עוגיות האוראו (אפשר במעבד מזון) ומוסיפים את הקורט מלח והחמאה המומסת למסה אחת. מרפדים במסה את תחתית התבנית ומהדקיםאופן הכנה מלית:ממיסים בבן מארי (בול על סיר מים חמים) חמאה, שוקולד לבן וחלב ומערבבים היטב למרקם אחידבבול נפרד מערבבים את הגבינה ואת חבילת הפודינג, מחברים את המסה מהבן מארי והגבינה ביחד, מקציפים את השמנת והסוכר עד קבלת קצפת יציבה ומקפלים אל הקערה של הגבינה (חשוב לקפל בעדינות לקבלה של עוגה אוורירית).מעבירים את כל המסה אל התבנית ומיישרים היטב להכניס לקירור עובר לילה, לפני ההגשה (ביום שאחרי). להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד קבלת קצפת עמידה ומעבירים לשק זילוף, יש לעטר את העוגה ולהגיש.חג שבועות שמח. ובתאבון!
***רשת קפה גרג משיקה, בסניפיה מגוון עוגות גבינה לשולחן חג שבועות. מוס גבינה ופטל ללא גלוטן ומוס גבינה ופסיפלורה ללא גלוטן המחיר, 42 ₪ .
ובנוסף, חולקת מתכון לעוגת גבינה בטעם שכולנו אוהבים – עוגת גבינה אוראו ושוקולד לבן. באדיבות שף הרשת אלעד אמסלם.
עוגות הגבינה של קפה גרג עשויות מחומרי גלם טריים ואיכותיים. ומאופיינים בטעם ביתי. ומתאימות גם לאירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק!
ניתן להשיג בכל 120 סניפי הרשת ברחבי הארץ.***