מתכון לפאי תפוחים / נועם זיגדון
מצרכים:
מתאים לתבנית 28 ס"מ | כוס מדידה חד פעמית חמה
לבצק:
2 כוסות קמח
150 גרם מחמאה או חמאה
⅓ כוס סוכר
גרידת לימון
1 ביצה L
1 כפית אבקת אפיה
למילוי:
6 תפוחים בנוניים גרני סמיט
1 כף מיץ לימון
1 כף מים
25 גרם מחמאה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
1 כפית קינמון
אגוזי מלך קצוצים
להוסיף מעל: סוכר חום דמררה, אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
1. ללוש לבצק אחיד את כל מצרכי הבצק ולחלק ל-2.
2. ¾ מכמות הבצק לשטח בתבנית משומנת ולחורר עם מזלג. ¼ מהכמות להכניס לשקית. להקפיא את שני החלקים.
3. לקלף את הקליפה של התפוחים, להוציא את הליבה, לחתוך לקוביות קטנות
ולצקת מעל את הלימון.
4. להכניס את כל מצרכי המילוי לסיר חוץ מהאגוזים ולבשל על אש בנונית רבע שעה תוך כדי עירבוב. לאחר מכן לצנן.
5. להוציא את התבנית עם הבצק מהמקפיא, לפזר את המלית באופן שווה ולהדק.
6. מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים, מגרדים את הבצק הנותר בפומפיה גסה מעל המלית ומפזרים סוכר חום דמררה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180° כ-25 דקות ומפזרים מעל אבקת סוכר.