טוב אז אני באמת כל הזמן מנסה לחדש, וחשבתי לעשות רוטב משוגע לפסטה, אבל משהו שאף אחד לא עשה אף פעם, בהתחלה חשבתי על אבוקדו, שוטטתי באינטרנט וראיתי שזה כבר נעשה, ולא משנה מה עשיתי ראיתי שהכל כבר קיים, אז חשבתי לעצמי – מה באמת אי אפשר להמציא את הגלגל?
ישבתי עם אבא שלי אחרי סביח של יום שישי, דיברנו שעות והוא נתן רעיון מטורף.
את האמת? יותר טוב משמנת פטריות, יותר טוב מרסק ויותר טוב מכל דבר שתחשבו עליו. אז הנה זה! פסטה תירס- אם לא תנסו לא תדעו!
מתכון לפסטה ברוטב תירס / שיר אשכנזי
מצרכים:
340 גרם שימורי תירס לפני סינון
400 גרם פסטה
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
10 גרם חמאה
0.5(חצי) כפית צ'ילי חריף
מלח
פרמז'ן
2 כפות שמנת מתוקה
לקישוט- צ'ילי חריף ופרמז'ן
אופן ההכנה:
1. בבלנדר נשים את התירס – מסונן ממים, ונוסיף כוס מים. נערבל את הכל עד שהכל באמת נטחן עד הסוף.
2. במחבת נשים שמן זית, חמאה ושום כתוש, נערבב את הכל וכשהשום מוכן נוסיף את הרוטב מהבלנדר.
3. נערבב היטב, ננמיך את האש לאש בינונית ונוסיף צ'ילי חריף, מלח , פרמז'ן (לא חובה) ושמנת מתוקה. לאחר 4 דקות ערבוב נוסיף את הפסטה המבושלת.
4. נעביר לצלחת ונוסיף צ'ילי חריף ופרמז'ן מעל.
בתאבון!
באדיבות שיר צ׳יפ אשכנזי. לעמוד האינסטגרם שלה – לחצו כאן . לאתר המתכונים – לחצו כאן