סמלים רבים יש לראש השנה, מהשופר ועד לתפוח בדבש, אבל נדמה שהאצילי ביותר מהסמלים הוא הרימון, ולא רק בגלל הכתר שלו. מתברר שלרימון סגולות מיוחדות ורבות.
את פרי הרימון ניתן לשמור ללא קירור במשך למעלה מחודש ימים. בזכות סגולה זו נסחר הרימון באופן נרחב כבר מהעת העתיקה בשיירות במדבר ובמסחר ימי.
הרמב"ם מציין כי ניתן להשתמש בקליפת רימון לעצירת דימום מפצעים, ובמיץ הרימון לעצירת שלשול ולהקלה על בחילות ועל כאבי ראש שלאחר שכרות. גם מחקרים בימינו מצביעים על מיץ הרימון כמאט ומרפא מספר סוגי סרטן.
בעבר אף השתמשו ברימון לצביעת עורות, שימוש שמוכר לכולנו כשאנו נזהרים שהרימון לא ילכלך את בגדי החג.
בראש השנה נהוג לאכול את הרימון ולהתפלל "שירבו זכויותינו כרימון". כלומר כמספר הרב של הגרגירים. בדרשה בתלמוד מתואר הרימון כסמל לעם ישראל, שגם הריקנים שבו, מלאים מצוות כמו ריבוי הגרגירים שברימון.
המתכון שלפניכם הוא קל להכנה ומאוד טעים יפה על השולחן.
מוס דבש ומייפל בנגיעות רימון
מצרכים:
1 חבילה קצפת צמחית 250 מ"ל.
כפית שטוחה דבש
כף גדושה מייפל.
חצי חפיסת שקולד מריר.
חצי רימון.
אופן ההכנה:
להקציף את הקצפת עד למרקם מוסי וקטיפתי. לאחר מכן להוסיף את הדבש המייפל ולהקציף למשך כחצי דקה והקצפת מוכנה .
למלא את הקצפת בתוך כוסיות ליקר/קינוח – אפשר עם כף /שקית זילוף.
ואז להמיס את השוקולד המריר ולהזליף מעל לקצפת.
כשהשוקולד מעט מתקרר להוסיף גרעיני רימון.
בתאבון ושנה טובה ומתוקה?