הנה מספר המלצות להכנת מנות נהדרות לחג שבועות 2020 שהינן טבעוניות לגמרי.

טרם נחלוק עמכם את המתכונים, הנה שלושה טיפים שיסייעו לכם בהכנת ארוחת שבועות טבעונית.

הטיפ הראשון: הכינו רשימת קניות מראש. וודאו אילו מצרכים יש כבר בבית ואילו צריך להשלים. שימו לב שאינכם מפספסים גם את התבלינים הדרושים, כך תחסכו זמן יקר בסופר בעת קניית המצרכים הדרושים. הטיפ השני: כשאתם מכינים את רשימת הקניות, שימו לב האם יש צורך בתחליפים או ברכיבים שאין בבית בדרך-כלל. אם אינכם מעוניינים להשתמש בתחליפים הקיימים ברשתות המזון, בצעו מחקר מקדים ברשת על השימוש במרכיבים טבעיים שניתן להחליפם עם המרכיבים המקוריים של המנה. ומהן ההכנות הנדרשות לכך, למשל שימוש באגוזי קשיו כתחליף לגבינה. הטיפ השלישי: מצאו מתכונים פשוטים בעלי מעט מרכיבים, במיוחד אם אינכם מתורגלים בהכנת מנות טבעוניות.

עכשיו שיש בידיכם את שלושת הטיפים הנפלאים הללו, אפשר להמשיך אל המתכונים, שיבטיחו לכם ארוחת שבועות טבעונית מוצלחת.

 

ספרינג רול מדפי אורז

 

זהו מתכון מצוין למנה ראשונה. המנה מרעננת ועשירה בצבעים משמחים וכיף לאכול אותה. להכנת המתכון: בסיר מים רותחים עם כף מלח מבשלים אטריות שעועית דקות לפי הוראות היצרן. הקפידו לסנן את האטריות היטב בסיום הבישול. כעת מחממים שמן בווק על להבה גבוהה. הוסיפו לקט ירקות תאילנדי שהופשר מעט זמן מראש לתוך השמן החם, והקפיצו במשך כשלוש דקות עד שכל הנוזלים מתאדים. לאחר מכן הוסיפו את הרוטב תאילנדי והמשיכו לבשל במשך חצי דקה נוספת. .

 

להכנת דפי האורז יש לפרוש מגבת חלקה על משטח העבודה. בקערה עם מים פושרים טובלים דפי אורז עד להתרככות. לאחר מכן יש להניח את דפי האורז על המגבת לספיגת הנוזלים. על כל אחד מדפי האורז מניחים שלושה עלי כוסברה, שני חצאים של פרוסת זנגביל לרוחב דף האורז, מעט מהירקות המוקפצים ומעט אטריות שעועית. את קיפול הספרינג רול יש להתחיל מקיפול צדי דף האורז מעל המלית, אחר כך קפלו את החלק העליון וסיימו בגלגול גליל מהודק. מגישים עם רוטב לפי בחירתכם.

פיצה אישית בסגנון צרפתי (תחליף גבינה)

אם אתם רוצים להכין מתכון מנצח, שישבה את לבבות האורחים ובני-הבית, הגישו להם את המתכון הזה של פיצה אישית בסגנון צרפתי. במתכון המקורי משתמשים בגבינה צהובה, אך מאחר שבבצק אין מוצרי חלב כל שעליכם לעשות הוא להחליף את הגבינה הרגילה בתחליף גבינה טבעוני. להכנת הבצק ערבבו קילו קמח מלא עם כף מלח. לאחר מכן יש המיסו שתי כפות שמרים יבשים במים פושרים והוסיפו לתערובת, המשיכו להוסיף מים באיטיות. לאחר שנוצר הבצק יש להניח לו לתפוח במשך שעה. לאחר התפיחה שטחו את הבצק עם מעט שמן וחלקו לארבע תבניות בינוניות.

להכנת הרוטב ערבבו שמונה כפות רסק עגבניות ותבלו עם: מלח, אורגנו, פטרוזיליה, עלי בזיליקום ושום כתוש. הוסיפו רבע כוס שמן ומעט קטשופ עד לקבלת ממרח אחיד. את הרוטב מורחים על הבצק המוכן ומשאירים שוליים נקיים מרוטב. כעת פזרו מעל את הגבינה הטבעונית ועטרו עם תוספות לבחירתכם. את הפיצות אופים בתנור בחום בינוני עד להשחמה.

ירקות בתנור בתיבול של שמן זית, סילאן וחרדל דיז׳ון

שבועות אינו אך ורק חג החלב, הוא גם חג התבואה ותוצרת הארץ ואנו בורכנו בירקות צבעוניים וטעימים כך שהמתכון הבא פשוט מתבקש. כך תכינו אותו: חתכו בטטה קלופה לרבעים, פרסו קישואים לאורך, חתכו פלפלים לרצועות, תפוחי אדמה מקולפים לחתיכות גדולות ושלושה בצלים גדולים לרבעים. מומלץ לבשל מעט את הירקות ולסנן היטב. פזרו את הירקות בתבנית והכניסו ביניהם שיני שום עם קליפתם.

להכנת הרוטב: ערבבו שתי כפות סילאן, כפית חרדל דיז’ון, רבע כוס שמן זית ותבלו עם פפריקה, כורכום מלח ופלפל. מזגו את הרוטב על גבי הירקות בתבנית ופזרו עלי תימין ורוזמרין. חממו תנור לחום בינוני, והכניסו את התבנית לתנור למשך כחצי שעה עד שהירקות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

 

 

 


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לקבוצת וואטסאפ או טלגרם שלנו.