צילום: אסף לוי

חומרים – מתכון ל 4 סועדים:

  • קילו של פילה דג לבן נקי מעור ועצמות  פרוס לרצועות בעובי של 1 ס"מ
  • שקית אבקת טמפורה (ניתן להשיג בכל סופרמרקט )
  • 1 קילו תפו"א (קליפה אדומה )
  • צרור פטרוזליה
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 4\1 כוס שמן זית
  • 2\1 ליטר שמן קנולה לטיגון  הדג

אופן הכנה:

  • מבשלים את תפו"א  במים עד לריכוך מלא ומקררים, חותכים לסירות מתבלים בשמן זית פטרוזליה ושום  ומעבירים לתבנית אפייה, מכניסים לתנור במצב גריל ל-15 דקות בערך.
  • בסיר גבוה מחממים על אש נמוכה את השמן  לדג.
  • מכינים את בלילת הטמפורה לפי ההוראות ההכנה בגב האריזה.
  • מעבירים את רצועות  הדג לבלילת הציפוי ומשם אחד אחד לתוך השמן החם.
  • ממליחים וסופגים שאריות שמן  ומגישים לצד תפו"א ורטבים אהובים (קטשופ ,מיונז ,וכו')

בתאבון

המתכון באדיבות רשת "קפה גרג"