רכיבים (ל-22 מנות):

  • 130 ג' סוכר
  • 130 מ"ל מים
  • 600 ג' שוקולד איכותי
  • 410 ג' חמאה/מחמאה
  • 8 ביצים
  • 50 ג' סוכר לביצים
  • 130 מ"ל מים בתוספת 130 ג' סוכר

אופן הכנה:

  1. מכינים מי סוכר – מכניסים לסיר כמות שווה של סוכר ומים 130 ו-130, ומבשלים על אש בינונית, עד שמתקבל סירופ אחיד. מחכים שיצטנן. מקציפים את הביצים עם 50 גרם סוכר.
  2. מרתיחים חמאה/ מחמאה על האש, שופכים אותה על השוקולד ומוסיפים את מי הסוכר. מערבבים לבלילה אחידה ושופכים הכל על הביצים המוקצפים. מערבבים שוב לבלילה אחידה ולמזוג לתבניות עגולות קטנות.
  3. את התבניות העגולות מניחים לפני הכניסה לתנור על מגש גבוה שיוכל להכיל מים
  4. מוזגים אליו מים כך שיגיעו קצת יותר מחצי גובה של התבניות הקטנות העגולות במטרה לייצר אחידות בחימום
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 155 מעלות ל20-25 דקות. לאחר צינון, מכניסים להקפאה.
  6. מומלץ להכין יום לפני הגשה. ובכדי לשדרג, רגע לפני ההגשה למזוג על העוגות קרם שוקולד
  7. מחממים מיכל שמנת וחבילת שוקולד ויוצקים מעל (עדיף לא כשזה חם)


מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20