פרי עץ האבוקדו, על אך היותו פרי, נחשב בישראל דווקא כירק, וככזה השימוש הנפוץ ביותר שנעשה בו הוא בסלטים ובממרחים שונים ללחם. אך פרי עץ האבוקדו, שמוצאו המקורי בדרום אמריקה וכיום גם גדל בהצלחה רבה בישראל, משמש ברבות ממדינות המוצא שלו ובעיקר בברזיל, כפרי שמככב בקינוחים ובמיני מתיקה. 

כל הפלוסים באבוקודו

יתרונותיו התזונתיים של האבוקדו באים לידי ביטוי בשומן טוב, ובוויטמינים D, A, B, E, K, C, וגם באשלגן, ברזל, נחושת, סידן, זרחן, מגנזיום, נתרן, מנגן, אבץ, קובלט, יוד, נחושת ומינרלים נוספים, פיטוסטרולים, כלורופיל, לציטין, סקווראן ובסיבים תזונתיים. 

למרות השם שיצא לו הוא אינו משמין ולכן השימוש בו בקינוחים הוא נפלא. ניתן לשלב עם האבוקדו מני ממתיקים שונים בהם שוקולד, מני רטבים מתוקים וכמובן גם שילוב של פירות אחרים. 

קרדיט – הדס ניצן

בשונה מקצפות או שמנת שמשמשת לקינוחים רבים, באבוקדו השומן הוא בלתי רווי והקלוריות ממנו לא נאגרות בגוף באותו האופן, נהפוך-הוא, יש מי שעושים שימוש באבוקדו דווקא לצורך ירידה במשקל. 

רוצים לפנק את עצמכם ואת יקירכם במתוק מלא בבריאות?

הכינו טראפלס שוקולד אבוקדו, מתכון קל הכנה מרכיבים טבעיים בלבד, טעים להפליא ומענג: בבלנדר רב עצמה כותשים כוס אגוזי מקדמיה עם תוכנו של אבוקדו בשל. מוסיפים כף וחצי אבקת קקאו איכותית, 10 תמרים (ללא חרצן), וסירופ מייפל להמתקה על פי הטעם.

מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות. מגלגלים לכדורים בתוך אבקת קקאו / אגוזי פיסטוק / קוקוס עד לציפויים המלא. מאחסנים במקפיא ונהנים. בתיאבון!

קרדיט – הדס ניצן

 

מוגש כחומר מקצועי על ידי "אבוקדו גרנות", מובילת ענף האבוקדו בישראל

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20