זמן אמיתי' בית הספר לברמנים הגדול בעולם חוגג 30 שנות "ברמנים ותרבות שתייה לרגל חגיגות ה- 30 משיקים ב'זמן אמיתי' סדנאות חדשות ומפתיעות: סדנת קוקטיילים מולקולאריים – סדנת קוקטיילים שכולה סביב שינוי מצבי צבירה של חומרים.

בסדנה לומדים איך להכין קוקטיילים מולקולאריים בין החומרים שמשתמשים בהם:

חנקן, קרח יבש, לציטין, ספרות ועוד.

משך זמן הסדנה: שעתיים

אוהד שמילוביץ לזמן אמיתי בית הספר לברמנים מעניק לערוץ 20 מתכונים מהסדנה.

קוקטייל ROLLING SLICE

חופן בזיליקום

60 מל וודקה ניו אמסטרדם

30 מל סירופ פסיפלורה

20 מל סירופ תות

30 מל מיץ לימון

60 מל מיץ אננס

סודה או מי טוניק

אופן ההכנה: מועכים את הבזיליקום בשייקר, מוסיפים את שאר המרכיבים ללא הסודה,

מנערים ומוזגים לכוס קונוס.

(עד חצי גובה הכוס)

לאחר מכן, מניחים סלייס של תפוז ומוודאים שהוא יושב טוב.

מוזגים מעליו את הסודה/ טוניק ומגישים

 

קרדיט – ליאת פדרמן

 

וודקה סורבה-  קוויאר מולקולארי

מערבבים סודיום אלגנט (1 כפית) עם מי עדן (200 מל) בבלנדר למרקם  אחיד, מוסיפים ליקר קסיס וקצת וודקה ניו אמסטרדם  (סה"כ 200 מל).

בקערה  נפרדת שמים מים ומוסיפים קלציום לקטט ומערבבים עד שכל הקלציום מתמוסס.

מטפטפים את הסודיום עם ליקר הקסיס בעזרת טפי לתוך הכלי עם המים-קלציום ולאחר היווצרות הכדוריות (הקוויאר"), ניתן להוציא אותם מהמים.

הכנת הסורבה :

בקערת נירוסטה מוזגים

200 מל וודקה ניו אמסטרדם  או ג'ין

45 מל מיץ לימון

45 מל סירופ קיווי

200 מל מיץ אננס

מערבבים קלות את כל המרכיבים.

לאחר מכן, מוסיפים חנקן נוזלי, מערבבים בעזרת כף עץ או פלסטיק את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד וקפוא לחלוטין.

בעזרת כף גלידה ומניחים כדור בכוס מרטיני ומעליו את הקוויאר. מגישים עם כפית קטנה.

קרדיט – ליאת פדרמן
מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20