קוסקוס יום שלישי. צילום: שרית גופן

קוסקוס רויאל | דודו בן שמחון 

מתכון ל-6 מנות

 

לקוסקוס:

2 שקיות קוסקוס אסם

 

למרק הירקות:

2 גזרים פרוסים למקלות ארוכים

2 קישואים פרוסים למטבעות

4 חתיכות דלעת

2 בטטות חתוכות לפלחים

1 כרוב קטן חתוך לרבעים

4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות

1 צרור עלי סלרי

1 ראש סלרי חתוך למקלות

1 כוס גרגירי חומוס מושרים

 

לתיבול

1 כף קינמון

1 מקל קינמון

5 כפות סוכר

1 כוס צימוקים

2 כפות אבקת מרק עוף אסם 

4 שזיפים מיובשים

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות בגב האריזה, מכסים במגבת ומניחים בצד.
  2. מסדרים את הירקות בסיר ומפזרים מעליהם את התבלינים, הצימוקים, גרגירי החומוס והשזיפים.
  3. מכסים במים ומביאים לרתיחה כ – 10 דקות.
  4. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה וחצי עד התרככות הירקות.
  5. מסדרים את הקוסקוס בקערת הגשה עמוקה, יוצרים במרכז גומה ומסדרים בה את הירקות, גרגירי החומוס והרוטב.

כאופציה בשרית – ניתן להוסיף שוקי עוף או בשר לצלי למרק הירקות.

המתכון באדיבות אתר בישולים