No Tag To Print

The mathematics matriculation examination (Bagrut), in Jerusalem on May 20, 2019. Photo by Noam Revkin Fenton/Flash90 *** Local Caption *** ??????? ?????? ? ????? ????? ????? ????? ??? ??? ?????? ???????
על קונפי חצילים כבר שמעתם?

מנת שף מנצחת: קונפי חציל טחינה ועגבניות

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל והשף אבי ביטון, מגישים מנת שף מנצחת של קונפי חצילים עם טחינה גולמית ועגבניות. המנה קלת הכנה, מתאימה לארוחת צהריים או ערב משפחתית או תוספת בארוחה חגיגית. בתאבון!

מצרכים (ל-2 מנות):

2 חצילים בינוניים 4 עגבניות מסוג מגי 1 בצל 8-9  זיתי קלמטה 2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטןלקרם:1 קופסא יוגורט1/3 כוס טחינה גולמית "אחוה" מיץ מחצי לימון1/4 כפית מלחמעט מיםלקישוט: 10 שקדים פרוסים קלויים במחבת

 

קרדיט – אבי ביטון

אופן הכנה:

  1. קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות. את החציל השני פורסים לעיגולים. מניחים בתבנית ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים.
  2. בקערה מערבבים קופסת יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ  מחצי לימון ומעט מים. ממליחים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות גבוהה.
  3. מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10 דקות. מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.
  4. שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.  
  5. סוחטים את העגבניות למיץ ויוצקים על התבנית. מפזרים מעט טימין ומגישים
It is not Android