בצק פריך מתוק

חומרים

220 גר' ‏קמח לבן מנופה

120 גר' ‏חמאה רכה חתוכה ‏לקוביות

רבע כפית מלח

3 וחצי כפות סוכר

1 ביצה

אופן הכנה

‏מכניסים את כל החומרים למעבד-מזון ובפולסים ‏קצרים מעבדים ‏את הבצק עד שנוצר כדור אחיד, מעבירים למשטח עבודה.

לשים מעט ביד ‏את הבצק ומעבירים למקרר לפחות לשלוש שעות לפני העבודה.

צילום: השף דיויד לוי

 

בצק פריך מלוח

חומרים

220 גר' קמח לבן מנופה

120 גר' חמאה קרה ‏לקוביות

1 ביצה

חצי כפית מלח

קמצוץ סוכר

אופן הכנה

‏אופן ההכנה זהה לבצק המתוק.

 

‏מילוי ריבת חלב וחלבה

שלושת רבעי ‏צנצנת ריבת חלב

‏שליש כוס חלבה מפורט

‏שליש כוס פירורי פתי בר

‏חצי כפית תמצית וניל

‏אופן הכנה

‏ ‏מערבבים ‏את כל החומרים יחד ומניחים במקרר לפחות חצי שעה לפני תחילת העבודה.

צילום: השף דיויד לוי

 

‏מלוי קקאו ותמרים

250 גר' ‏מחית ‏תמרים

‏כף חמאה

‏כף וחצי סוכר חום

‏חצי כפית קינמון

כף ‏קקאו

 

אופן הכנה

‏מחממים בסיר קטן את התמרים והחמאה ‏עד שהתמרים‏ ‏מתרככים.

‏מוסיפים את שאר החומרים, ‏מערבבים ‏היטב ונותנים לנוח לפחות חצי שעה לפני העבודה.

צילום: השף דיויד לוי

 

‏בשר פסטו וצנוברים

300 גר' בשר טחון דק

1 כף שמן זית

2 כפות פסטו

2 כפות צנוברים קולים

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

‏מפוררים את הבשר, מטגנים במחבט חמה עם שמן זית, מקפיצים למשך מספר דקות עד שכל הנוזלים ‏יצאו מהבשר, מעבירים למסננת, לאחר מספר דקות מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים, נותנים לנוח כחצי ‏שעה ‏לפני תחילת העבודה.

 

בטטה ובצל מטוגן

2 ‏בטטות בינוניות קלופות וחתוכות ‏לקוביות

‏1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

‏1 כף שמן זית

‏כף וחצי פירורי לחם

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

כף פטרוזיליה קצוצה

 

‏אופן הכנה

‏מבשלים את הבטטות עד שהן רכות, ‏מעבירים למסננת לפחות לשעה שכל הנוזלים יצאו.

‏מחממים מחבט עם שמן זית ומקפיצים עד להזהבה, ‏מעבירים גם אותו למסננת.

‏מרסקים את הבטטות לפירה עם מזלג, מוסיפים את שאר המרכיבים ונותנים לפחות חצי שעה לנוח.

 

‏אופן הכנת

‏מרדדים את ‏הבצק, ‏קורצים ‏עיגולים בעזרת כוס, שמים כפית גדושה של המילוי הרצוי ומקפלים. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. ‏

‏מורחים את ‏אוזני המן בביצה טרופה ואופים כ-25 דקות.

 

עמוד הפייסבוק של השף דיויד לוי:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100034787959575

טל': 054-7679620

צילום: השף דיויד לוי

 

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לקבוצת וואטסאפ או טלגרם שלנו.