מתכון לגלידת ריבת חלב / אפרת סיאצ'י
זמן הכנה: 10 דקות
מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)
שליש כוס (80 מ”ל) חלב מרוכז ממותק.
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות ריבת חלב
אופן הכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה במשך כ-2 דקות (מומלץ שהשמנת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה).
2. מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף רך אך יציב.
3. מעבירים לקופסת פלסטיק ומקפיאים למשך חצי שעה.
4. מוציאים מהמקפיא ומוסיפים 3 כפות ריבת חלב. מערבבים ערבוב קל.
5. שומרים במקפיא לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.
*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.
הערה: חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). החלב הממותק מעניק לגלידה את המרקם ולכן לא מומלץ לוותר עליו.
באדיבות אפרת סיאצ'י – "מתכונים ב10 דקות"