7:48 19/06/2018
דף הבית > תרבות > עוגיות יו – יו

עוגיות יו – יו

לכבוד חג השבועות, השף אבי לוי משתף אותנו במתכון לעוגיות היו יו המפורסמות שלו - עוגיות אלג׳יראיות מטוגנות במילוי קרם שקדים

המצרכים ל-12 עוגיות:
לבצק:
5 ביצים שלמות
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
650 גרם קמח מנופה
לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
3 פרוסות לימון
גבעול של למון גראס
למילוי:
200 גרם שקדים מולבנים קלופים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
לטיגון:
שמן קנולה
לציפוי:
חבילת קוקוס

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הביצים כ-2 דקות, עד שהן מתפרקות (לא מקציפים).
מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב בעוצמה בינונית עד שהוא מתאחד עם הביצים.
מוסיפים את הסוכר ואבקת האפייה ולשים כ-3 דקות, עד שהכל מתאחד.
מנמיכים את מהירות הלישה, מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ודביק – כ-10 דקות. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים למנוחה של שעתיים.

מכינים את המילוי: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, טוחנים למרציפן נעים ומניחים לקירור.

מכינים את הסירופ: מחממים על אש בינונית את המים, הסוכר, הלימון והלמון גראס כחצי שעה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.

מכינים את העוגיות: יוצרים מהבצק כדורים (כמו קובה), ממלאים במילוי, סוגרים היטב ומטגנים על אש בינונית-נמוכה בשמן חמים אך לא רותח, כ-8 דקות (הטיגון האיטי חשוב, כדי שהעוגייה תהיה מוכנה גם מבפנים וגם מבחוץ).
מוציאים ומעבירים לסירופ (רצוי שיהיה חמים) לכ-45 שניות. מצפים בקוקוס, מכינים תה ומגישים.

בהצלחה!

יש לכם מתכוננים טעימים לחג השבועות? שתפו אותנו

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20

אולי יעניין אותך גם

המורשת של העם היהודי נחשפת בחפירות במתחם הכותל

כבר תקופה ארוכה שארכיאולוגים חופרים סמוך לכותל. בעוד כשנה המקום ייפתח לקהל הרחב. כתבנו אלירן טל חבש קסדה והצטרף לחופרים