דף הבית > פנאי ולייף סטייל > אוכל > עוגה לשבת: מתכון לעוגת שף של שמרים וקינמון

עוגה לשבת: מתכון לעוגת שף של שמרים וקינמון

גם לכם יש חולשה לשמרים וקינמון? השף ארז קומרובסקי ארגן לכם מתכון פשוט שיעשה לכם ריח של שבת בכל הבית. בשיתוף סוגת

צילום: אורן שלו

 

שוב נתקעתם ברגע האחרון ועדיין לא הכנתם עוגה לשבת? בחברת "סוגת" המשיכו לחדש את המוצרים בקטגוריית הקמחים וכעת נכנסת החברה לאחד התחומים הצומחים והמתפתחים בשוק הקמחים בישראל – קמח השמרים, כאשר היא משיקה את "קמח קסם".

מדובר בתערובת קמח המכילה שמרים ומתאימה לאפייה של חלות, עוגות שמרים, מאפים ועוד. הקמח החדש, כשאר הקמחים של החברה, מיוצר בטחנות הקמח שטיבל ופותח במיוחד עבור סוגת על ידי השף ארז קומרובסקי. קומורובסקי עבד על פיתוח המוצר במשך תקופה ארוכה וניסה אותו במאפים שונים ובמצבים שונים, עד להגעה לנוסחה המדויקת אשר מבטיחה שימוש מוצלח ואחיד במוצר בכל מזג אוויר ובמאפים שונים.

השף ארז קומרבסקי והקמח החדשני. צילום: יח"צ

 

אחד מיתרונותיו הנוספים של המוצר, היא העובדה, כי הוא נארז בטכנולוגיה חדישה השומרת על פעילות השמרים לאורך כל חיי המדף של המוצר. בנוסף, שימוש בקמח קסם חוסך זמן רב, שכן הוא תופח מהר ואין צורך לנפות אותו.

אז למה אתם מחכים? תפשילו שרוולים:

עוגת שמרים קינמון באדיבות השף ארז קומרובסקי ל-"סוגת"

רכיבים ל-4 תבניות אינגליש קייק

 

לבצק:

1 ק"ג קמח קסם סוגת

1/2 כוס סוכר

1/2 כף מלח

1 גביע שמנת חמוצה

2 ביצים גדולות

300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

למלית:

1-1.5 כוסות סוכר

2 כפות קינמון

לסירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  • להכנת הסירופ, מניחים מים וסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים 2 דקות ומצננים. מניחים בקערת מיקסר את כל הרכיבים חוץ מהחמאה ולשים 3 דקות.
  • מוסיפים את החמאה ולשים במהירות בינונית עד שהבצק מתאחד ונאסף יפה, כ-5 דקות. מכסים בניילון ומתפיחים בטמפרטורת החדר 1.5 שעות או במקרר למשך הלילה.
  • מרפדים 4 תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה ומשמנים. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ועל גבי משטח מקומח קלות מרדדים כל חלק למלבן בגדול 23/35 ס"מ.
  • מפזרים שכבה אחידה של המלית ומגלגלים כל מלבן לרולדה.
  • בעזרת סכין חדה חוצים כל רולדה לאורכה וקולעים לבורג. מניחים בתבניות , מכסים במגבת ומתפיחים 1 ו 3/4 שעות.
  • אופים בתנור שחומחם ל-190 מעלות עד להשחמה. כשהעוגות חמות מהתנור יוצקים עליהם את הסירופ. טורפים חם ואפשר גם לצנן חלק מהעוגות, לעטןף בנייר כסף ולהקפיא.

 

הכתבה בשיתוף "סוגת". למתכונים נוספים עם קמח הקסם לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

טעים, בריא ופרווה: מתכון למרענן הרשמי של הקיץ

המותג אלפרו מציע מתכון לגרסה בריאה ומהירה למבוגרים וילדים לגלידה טבעונית משגעת, פינוק קפוא ללא לקטוז לימי הקיץ החמים עם שלושה מרכיבים בלבד