No Tag To Print

קורונה
צילום: אתר Pexels

סגולותיו הבריאותיות של עץ הגפן

רחל פרגין על מגוון התועלות של עץ הגפן

אם הייתם יודעים שבכוס תה אחת תקבלו כמעט את כל הויטמינים והמינרליים שאתם צריכים ביום וגם תפיקו מהם תרופה טבעית לשלל מחלות, האם עדיין תמשיכו למלא אותם באורז?
ידע עתיק יומין נמצא אצלנו בהישג כף היד ורובנו לא מודעים אליו. ביקשנו מרחל פרגין העוסקת ברפואה טבעית בתחום יחודי שנקרא עיסוי וויסצראלי, לספר לנו מעט על מגוון התועלות של עץ הגפן.

אז אם עד היום רק גילגלתם עלי גפן ממולאים, סביר להניח שמעלתם בתפקידם.
עלי הגפן משמשים ברפואה הטבעית לשלל בעיות. מלבד הסגולות הרפואיות יש להם גם תועלות בריאותיות, הם עשירים בויטמינים ומינרלים חיוניים, מעודדים יצור טבעי של קולגן האחראי בין היתר לאלסטיות של העור ומשפרים את זרימת הדם באיזור האגן, איזור שצריך לעבוד קצת יותר קשה להזרים אליו דם. בפרט בדור ההייטק, שכולם יושבים רוב שעות היום. הסכרתיים בטח ישמחו לשמוע שעלי הגפן מורידים את רמות הסוכר בדם.
התועלות הרפואיות של עלי הגפן רבות מאוד והבולטות הן, הקלה בכאבי מחזור, הקלה על דליות, ועצירת דימומים חיצוניים ופנימיים. במקרה של דימום מהאף למשל, ניתן לשאוף אבקה שנטחנה מהעלים היבשים או לפזר על מקום הדימום.
תה מעלי גפן מחזק את הלב ומנקה את כלי הדם וכן מרגיע את מערכת העיכול גם במקרים של קלקול קיבה. אכילת עלי גפן מסייעת להרזיה ע"י הארכת זמן הימצאות האוכל בקיבה.
עלי גפן בכל צורה, מחזקים עצמות וסחוסים וניתן גם להשתמש בהם כתוספת לפילינג או מסיכה לפנים.
חליטה מהעלים תהיה מעולה לבריאות השיער וכן לעור הפנים כתחליף למי פנים.
הסובלים מבקע או אבנים בכליות ושלפוחית השתן ישמחו לקרא את המתכון הבא ולנסות לפתור את הבעיה אחת ולתמיד.
אז צאו לכרמים וקטפו עלי גפן צעירים ובריאים ביחד עם הקנוקנות שלהם.
כדי להוציא את המיטב מהעלים אנחנו נעביר אותם שלב שנקרא "פרמנטציה". זה בעצם תהליך תסיסה שמביא את כל תכונות העלים למקסימום שלהם והופך אותם לפרוביוטיים.
לאחר שאיתרתם את עץ הגפן הקרוב וקטפתם כמות יפה של עלים. שימו אותם לייבוש במשך כמה שעות.
לאחר מכן גלגלו את העלים ותמעכו אותם עד שיוצא קצת מיץ שירטיב מעט את העלים.
קחו צנצנת זכוכית מעוקרת ותדחסו את העלים לצנצנת עד שלא נשאר שום רווח בין העלים ומעליהם ולסגור עם מכסה אטום.
את העלים המפורמנטים משאירים בצנצנת ליום – יומיים וכשפותחים את המכסה אמור להיות ריח של פירות. בשלב הזה אפשר להוציא ולייבש את העלים בשכבה דקה באיזור מוצל.
לאחר מכן יש לשמור את העלים בתוך שקית נייר למניעת עובש.
אפשר להשתמש בעלים בתור תה/חליטה, או לפזר את האבקה בסלטים ואפילו לתיבול של מרק (ישר לתוך הצלחת. לא לבשל בסיר).
אפשר לפזר את האבקה על פצעים פתוחים ולשלב במסכת פנים.
אפשר גם להכין חליטת תה ולשטוף איתה את השיער ולאחר החפיפה. זה מחזק את שורשי השיער ומייפה אותו.

It is not Android