שבלולי קרפ במילוי גבינת שמנת, טונה מעושנת ועירית

מצרכים ל-35-40 שבלולים

לקרפים

4 ביצים

¼ כוס מים

1 כוס קמח

1 כוס חלב

½ כפית מלח

1 כף חמאה מומסת+ מעט חמאה לשימון המחבת

 

למלית

1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה

250 גרם גבינת שמנת

עירית קצוצה לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  • קרפים: טורפים את כל החומרים בקערה עד שנוצרת בלילה חלקה ללא גושים, ומכניסים למקרר לשעה.
  • משמנים מחבת טפלון בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה בשכבה אחידה ודקה.
  • מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד השני ל-10 שניות
  • מלית: מערבבים את כל חומרים המלית
  • הרכבת המנה: מורחים כל עלה קרפ בשכבה אחידה מהמלית ומגלגלים
  • פורסים את גלילי הקרפים לרוחבם לשבלולים (כמו סושי) ומסדרים בצלחת הגשה

 

קרדיט – טל סיוון

 

 

באדיבות סטארקיסט כותבת המתכונים: השפית פרידה רז

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20