עוגת כתר גבינה ושוקולד

יפה מבחוץ ומבפנים, הנאה מובטחת

באדיבות בני פרי ל- פתי בר 

רשימת המצרכים (6 מנות)

לבסיס ולכתר:

למלית:

      • 1 3/4 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (400 מ”ל) | 100 מ"ל שומרים להכנת הגנאש
      • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל אסם (80 גרם) 
      • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
      • 1/2 כוס חלב
      • 1 גביע גבינת שמנת (225 גרם)
      • 1 כוס סוכר
      • 2 קופסאות גבינה לבנה 5% (500 גרם)

לגנאש

    • 100 גרם שוקולד
    • 100 מ"ל שמנת מתוקה

ציוד נדרש: 

תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ

הכנה (30 דקות)

      1. טובלים פתיבר לשנייה בחלב ומסדרים אותו בדפנות התבנית בצורת כתר.
      2. לאחר מכן מסדרים פתיבר בתחתית התבנית. 

להכנת המלית

      1. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, חלב ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יפה וחזקה. 
      2. מקפלים את הגבינות והשמנת החמוצה פנימה בעדינות עד שמתקבלת תערובת חלקה. 
      3. מוזגים את הקרם לתבנית.

להכנת הגנאש

    1. ממיסים את השוקולד עם השמנת במיקרוגל כדקה (אם השוקולד לא נמס להוסיף עוד חצי דקה, תלוי בעוצמת המיקרוגל) ומערבבים עד לקבלת גנאש מבריק וחלק ללא גושים. 
    2. מוזגים את הגנאש מעל העוגה. 
    3. מכניסים ל-5 שעות למקרר.
קרדיט – יח"צ

כדורי שוקולד מצופים

יהיה לכם קשה להחליט אם יותר כיף להכין או לאכול את כדורי השוקולד האלו

באדיבות מערכת בישולים ל- פתי בר 

רשימת המצרכים (15 מנות)

    • 250 גרם פתיבר קלאסי אסם 
    • 50 גרם חמאה
    • 1/2 כוס חלב
    • 1/2 כוס סוכר
    • 250 גרם שוקולד מריר

ציוד נדרש: 

15 שיפודי עץ

הכנה (30 דקות)

    1. מרסקים את הפתי בר במעבד מזון או באופן ידני (מכניסים את הפתי בר לשקית כפולה, סוגרים וחובטים עם מערוך בעדינות). 
    2. ממיסים את החמאה והשוקולד המריר במיקרוגל בערך כדקה (בהתאם לעוצמת המיקרוגל). 
    3. מערבבים פנימה את החלב והסוכר ומערבבים עד כדי מרקם קרם שוקולד. 
    4. מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים וקרם השוקולד עד לקבלת עיסה. 
    5. יוצרים כדורים קטנים ומעבירים לקירור במקפיא למשך 10 דקות. 
    6. לאחר שהכדורים התמצקו מוציאים מהמקפיא, נועצים מקל בכל כדור ומחזירים למקפיא למשך 10 דקות נוספות. 
    7. מוציאים מהמקפיא וטובלים את כדורי השוקולד ברוטב שאוהבים – שוקולד חלב, שוקולד לבן, שברי פתיבר מריר וקלאסי, קוקוס, סוכריות ועוד.
קרדיט – יח"צ

פיצה ביאנקה עם פטריות ואספרגוס

סגנון: איטלקי

פיצה ביתית ומיוחדת עם רוטב לבן וקרמי בתוספת מלאה מרקמים וטעמים של פטריות ואספרגוס. קלה להכנה מבצק שמרים לאפייה ביתית של בונז'ור

באדיבות: ענת לבל לביא ל- בונז'ור ולתנור 

רשימת המצרכים (3 מנות)

    • 1 אריזה בצק שמרים / בצק שמרים כוסמין בונז'ור ולתנור (מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה)
    • 1 חבילת אספרגוס טרי
    • 2 חבילות פטריות שמפיניון פרוסות
    • 1 חבילת פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
    • 6 כפות גבינת ריקוטה
    • 4 כפות שמנת מתוקה
    • 2 כפיות שום כתוש (אפשר מוקפא)
    • 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
    • מעט שמן קנולה
    • מלח

תיאור המתכון

מתקבלות 3 פיצות אישיות

הכנה (1:00 שעה)

    1. מפשירים את כדורי הבצק לפי ההוראות על גבי האריזה.
    2. חותכים את החלק התחתון והסיבי של האספרגוס.
    3. חותכים לחצי את האספרגוסים.
    4. חולטים את האספרגוסים בסיר עם מים רותחים ומעט מומלחים עד שצבעם הופך לירוק עז, כ-2-3 דקות.
    5. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח.
    6. במחבת עם מעט שמן מקפיצים קלות את פטריות השי-מג'י עד לצריבה עדינה. מוציאים ומניחים בצד.
    7. במקביל בקערה מערבבים את גבינת הריקוטה, השמנת המתוקה, השום והמלח.
    8. בעזרת מערוך ועל נייר אפייה מעט מקומח מרדדים את הבצק לעיגול.
    9. מניחים את הבצק על תבנית פיצה ומורחים שכבה דקה של תערובת הגבינה.
    10. מפזרים פטריות, גבינת מוצרלה ומניחים את האספרגוסים.
    11. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב, הגבינה נמסה והמאפה מוכן לאכילה.
קרדיט – יח"צ

**המתכונים מוגשים באדיבות אתר "בישולים"**



מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20