מצרכים ל5-6 סועדים:

10-12 יחידות צלעות טלה בלדי

חצי כוס שמן זית

חצי כוס מיץ לימונים סחוטים

4-5 שיני שום

כף חרדל

כף דבש

מלח גס, פלפל שחור גרוס, כפית אורגנו יבש

 

צילום – נמרוז סנודרב

 

אופן הכנה:

1.מחממים תנור ל180 מעלות, שופכים לתוך קערה חצי כוס שמן זית, כחצי כוס מיץ לימון סחוט, 4-5 שיני שום כתושות, כף חרדל, כף דבש, כפית עלי אורגנו (יבש), מלח גס ופלפל שחור גרוס ומערבבים היטב.

2.את צלעות הטלה מניחים בקערה ומעסים את הצלעות היטב, מניחים במקרר לשעתיים– שלוש.

  1. מלהיטים סיר שמתאים גם לצלייה בתנור, צולים את הצלעות כ 2 דקות מכל צד.

אם לא אוכלים באותו הרגע יש לעצור בשלב זה של המתכון ורק בזמן שרוצים לאכול להמשיך לשלב הבא.

  1. אם אוכלים באותו הרגע ממשיכים לשלב האחרון של המתכון:

מוסיפים את שארית הנוזל מהקערה מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל8-10 דקות.

 

צילום נמרוד סנודרב

 

בתיאבון!

***

חברת בלדי החלה את דרכה בשנת 1916 כאטליז משפחתי בשוק הכרמל בתל אביב. מקור השם "בלדי" הוא מסב המשפחה, אשר יצא בתחילת דרכו של העסק המשפחתי לרכוש סחורה בירושלים עבור העסק והיה חוזר רק בשעות הלילה המאוחרות. לשאלה היכן היה במשך כל הזמן הזה, היה עונה כי הלך ל"בלד" (עיר בערבית), בכדי לקנות את המוצרים הטובים ביותר ומכן נולד שמו של העסק.

בלדי עסקה בייצור מוצרי בשר עוד בהיותה אטליז מקומי, כאשר עיקר הייצור היה של קבבים והמבורגרים. בשנת 1987 נפתח המפעל המרכזי של בלדי, ובצמוד לו חנות המפעל באזור התעשייה בבת ים, ובשנת 2007 הועברה פעילות הייצור לאזור התעשייה שח"ק בעמק יזרעאל.

בלדי פועלת בישראל וכל מכירותיה הן עבור השוק המקומי. עיקר פעילותה של הקבוצה הינה יבוא, יצור ושיווק מוצרי בשר בקר, צאן, עופות, דגים, ירקות ופירות קפואים. משרדי החברה ממוקמים באזור התעשייה באר טוביה, בו שוכן גם מרכז הפעילות הלוגיסטית. בנוסף, נמצא באזור התעשייה שח"ק שבעמק יזרעאל מפעל ייצור הבשר, המייצר ומספק מוצרי בשר ועוף, על חלקיהם השונים, המותאמים לשוק הקמעונאי ולשוק המוסדי. לחברה שיתופי פעולה בינלאומיים עם משחטות עגלי בקר בארגנטינה, אורוגוואי, ברזיל, פולין וצרפת.

עם לקוחות החברה נמנים משרד הביטחון, רשתות השיווק הגדולות, בתי מלון, אולמות אירועים ומסעדות.




מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20