בצק פסטה איטלקי קלאסי :

חומרים:

200 גר' קמח פסטה איטלקי 00'

2 ביצים שלמות או 5 חלמונים.

קורט מלח.

אופן הכנה :

את הקמח שמים על משטח נקי ויוצרים גומה באמצע הערימה.

שופכים את הביצים או החלמונים והמלח לגומה ומתחילים לערבב בעזרת מזלג או עם הידיים עד ליצירת בצק במרקם חלק.

קרדיט – נעמה הלל מלמד

רוטב חמאה ומרווה :

חומרים:

100 גר' חמאה.

צרור עלי מרווה.

2 שיני שום כתושות.

מלח , פלפל.

1 כוס ממי בישול הפסטה.

אופן הכנה:

ממיסים במחבת את החמאה.

לאחר שרוב החמאה נמסה מוסיפים למחבת את עלי המרווה ושיני השום הכתושות.

לאחר טיגון קל של כ2-3 דק' מוסיפים את הפסטה המבושלת ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

אחרי כדקה של ערבוב הפסטה עם החמאה מוסיפים לאט את מי בישול הפסטה תוך כדי ערבוב עד ליצירת רוטב סמיך ועשיר.

בתאבון!

המתכון באדיבות הטבחית ואמנית הפסטה גל און.

קדריט – נעמה הלל מלמד


מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20