No Tag To Print

צילום: שאטרסטוק

מתכון לשבת: עוגיות המעמול של סבתא פרידה

איך מכינים עוגיות מעמול עם מלית תמרים או אגוזים שיוצאות סוף הדרך?

מצרכים:

1 קילו קמח רגיל

1 כוס סולת

1 אבקת אפייה

חבילת מרגרינה

חצי כוס שמן

1 כוס מים פושרים

2 כפות מזהר

 

את העוגיות אפשר למלא במלית תמרים או במלית אגוזים.

 

מצרכים למלית התמרים:

500 גרם תמרים ללא חרצנים

2 כפיות קינמון

2 כפות שמן

 

מלית אגוזים:

200 גרם אגוזי מלך טחונים

1 כפית קינמון

3 כפות סוכר

 

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים קמח וסולת.

מוסיפים את המרגרינה בתנועת עטיפה. לאחר מכן מצרפים גם את המים הפושרים והמזהר ושמים את כל החומרים עד לקבלת בצק (ניתן ללוש במעבד מזון).

נותנים לבצק לנוח כחצי שעה בערך ובינתיים מכינים את מלית התמרים והאגוזים.

 

הכנת מלית התמרים: מערבבים את התמרים עם הקינמון, מוסיפים את השמן ומכינים כדורי תמרים קטנים.

הכנת מלית האגוזים: מערבבים את האגוזים עם הסוכר והקינמון.

 

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים ובעזרת האצבע, בתנועת לחיצה, יוצרים גומה (בערך בעומק של 1.5 ס"מ) במרכז כל כדור בצק. ממלאים כל גומה בכפית מהמלית ובעזרת האגודל והאצבע סוגרים את הבצק.

ניתן להיעזר במצבט או פינצטה רחבה בכדי ליצור דוגמה בבצק. מומלץ לעשות דוגמה שונה לכל מלית.

מניחים את הכדורים הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור במשך 15 דקות עד שתחתית העוגיות מתחילה להשחים ופני העוגיות עדיין בהירים.

בוזקים אבקת סוכר מעל העוגיות ומגישים.

 

בתיאבון!
It is not Android