מצרכים לניוקי:

  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כף מלח גס
  • 1 מנת תחליף ביצה וגה (כפית + 1/4 כוס מים ולהכין לפי ההוראות שע"ג האריזה)
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כוס קמח (אפשר גם ללא גלוטן, לפי בחירתכם)
  • קורט מלח

מצרכים לרוטב:

  • שמן זית להקפצה
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 חציל
  • 1 קישוא זוקיני
  • חופן פטריות
  • חופן זיתי קלמטה
  • כוס עגבניות שרי
  • מיכל שמנת צמחית לבישול (סויה או אורז)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • נוץ'- שמרים יבשים בטעם גבינתי של וגה

    אופן ההכנה:
  • מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  • שוטפים את תפוחי האדמה אבל לא מקלפים אותם. מפזרים מלח גס על תבנית ומניחים את תפוחי האדמה על התבנית.
  • אופים את תפוחי האדמה עד לריכוך ולאחר מכן קולפים את תפוחי האדמה כשהם חמים, בזהירות.
  • מכינים את תחליף הביצה בקערה בעזרת מערבל או מעבד מזון קטן, ומניחים בצד. מעבירים את תפוחי האדמה למעבד מזון ומועכים אותם עד לקבלת מחית חלקה.
  • מוסיפים למחית תפוחי האדמה את שמן הזית, תחליף הביצה (שהכנתם מראש), הקמח והמלח ומעבדים.
  • מעבירים את התערובת לשיש, יוצרים ממנה כדורים ואז הופכים אותם ל-"נקניקים" ארוכים בעובי כשני ס"מ. חותכים כל נקניק לחתיכות באורך כשני ס"מ. אם רוצים, ניתן לסמן כל חתיכה בקווים בעזרת מזלג. 
  • מרתיחים מים בסיר עם כף מלח, ומכניסים את הניוקי. מבשלים עד שהניוקי צפים על המים ואז מוציאים אותם.
  • במחשבת נפרד יש להקפיץ קוביות חצילים, זוקיני ובצל בשמן זית ולאחר מכן להוסיף שיני שום, פטריות, עגבניות שרי וזיתי קלמטה.
  • מוסיפים למחבת שמנת צמחית, מלח פלפל ומערבבים.
  • מוסיפים את הניוקי למחבת ומפזרים נוץ' לקבלת טעם גבינתי.
מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20