מצרכים:

  • כתף טלה בלדי
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס שמן זית
  • 4-5 שיני שום כתוש
  • חופן שזיפים מיובשים ללא גלעין
  • כף סילאן
  • אורגנו
  • 3 תפוזים
  • 2 כפות רוטב ברביקיו
  • 2 כוסות מים

אופן הכנה:

1. מושחים את כתף הטלהבשמן זית  ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. צולים בתוך תבנית בתנור ל20 דקות בטמפ' 220 מעלות. במקביל, מערבבים בקערה כוס שמן זית, 4-5 שיני שום כתושות, חופן שזיפים מיובשים ללא גלעין, כף סילאן, מעט אורגנו, מיץ מ-3 תפוזים ו-2 כפות רוטב ברביקיו

2. את התערובת מורחים על כתף הטלה מכל הצדדים ומניחים בתבנית .

3.מוסיפים 2 כוסות מים ומכסים בנייר אפיה ובנייר אלומיניום. מכניסים לתנור ל3 שעות בטמפ' 140 מעלות, בחצי שעה האחרונה יש להסיר את הכיסוי ולזגג עם מברשת או כף בעזרת הנוזלים שנוצרו את הנתח.

הצעת הגשה: להגיש עם מג'דרה בורגול ועדשים שחורות.



מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20