גראטן תפוחי אדמה, בטטה וטונה

מצרכים ל-4 מנות

1 קופסת טונה בשמן

4 תפוחי אדמה

3 בטטות

500 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת לבישול)

מלח ופלפל

קורט אגוז מוסקט טחון

1 כפית שום גבישי

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • פורסים דק במנדולינה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבטטות
  • מסדרים בתבנית את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות וביניהם מסדרים את הטונה. מתבלים את השמנת במלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום גבישי ויוצקים מעל.
  • מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה. מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות דקות אחדות עד שהמנה תשחים מעט.



מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20