אנחנו כבר התמכרנו. צילום: הדס ניצן

 

מצרכים:

  • חצי כוס גרעיני תירס
  • 3 כפיות שמן
  • צרור עלי זעתר (אזוב) טריים או חופן מיובשים
  • 2-3 כפיות תערובת זעתר
  • מעט מלח
  • סיר נון-סטיק

*את הפופקורן מומלץ להכין בכמויות קטנות יחסית בכל פעם.

פופקורן זעתר. צילום: הדס ניצן

אופן ההכנה:

  • בסיר בינוני מחממים את השמן ומוסיפים את גרעיני התירס ועלי הזעתר.
  • מטלטלים את הסיר כך שגרעיני התירס יצופו היטב בשמן ובזעתר.
  • מכסים את הסיר ומשאירים חריץ קטן שיאפשר לאדים להשתחרר.
  • מחממים על אש גבוהה עד שהגרעינים מתחילים להתבקע.
  • מדי פעם מטלטלים שוב את הסיר, כדי שהפופקורן לא יישרף.
  • כשקולות הפצפוץ נעשים רחוקים זה מזה, מסירים מהאש.
  • מוסיפים מעט מלח ואת תבלין הזעתר, מערבבים היטב ומגישים.

 

המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית.