יש משימות שנראות מאוד מסובכות לביצוע, מורכבות ומצריכות הרבה מאוד השקעה, אך למעשה כאשר רוכשים את המעשנה הנכונה, אחרי לימוד מסודר של השיטה, עם קצת מיומנות וניסיון הפעולה הופכת לפעולה לקלה וגם מהנה. אז במקום לחשוש ולהסס, נתחיל בטיפים המבורכים.

 

מעשנת בשר- בוחרים חכם

 

בשוק ישנם סוגים שונים של מעשנות בשר, אך ללא ספק מעשנות שפועלות על אש עצים הן אלה שנותנות טעם משובח יותר לאוכל, שאינו משתלט על טעם הבשר, אלא מעשיר אותו. סוגים נוס]יפ של מעשנות הן: מעשנת גחלים, מעשנת גז ומעשנות חשמל.

דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא קלות התפעול והשימוש. המעשנה שקל ביותר להפעיל היא המעשנה של חברת טרייגר- הפועלת על אש עצים. המעשנה של טרייגר שומרת על הטמפרטורה הרצויה על ידי הפיקוד הדיגיטלי שמזין שבבי עץ לתא בעירה בקצב מתאים. באמצעות מערכת בקרה מתוחכמת ואלגוריתם מתקדם ניתן גם להפעיל את המעשנה מרחוק על ידי אפליקציה בפלאפון. אין צורך לשבת לידה ולהוסיף גזרי עצים או גחלים ידנית. פשוט ממלאים מספיק שבבים ומכוונים את הטמפרטורה.

עישון במעשנה – עקרון השיטה

הטיפ המרכזי הוא קודם כל להבין את בסיס השיטה, מעשנת בשר עובדת בשיטת בישול איטית מאוד, בחום נמוך מאוד, הניחוחות והטעמים של הבשר מתקבלים  דווקא על ידי שבבי עץ שאיתם הבשר מתבשל. עישון בשר תמיד יהיה בטמפרטורה נמוכה ובישול איטי. לא כל בשר יכול להתבשל בבישול איטי במשך שש שעות לפחות ולעיתים הרבה יותר. חשוב לבחור נתחים ייעודיים לאסאדו, כמו צלעות, בקר, בשר אסאדו, ובטכניקות מסויימות ניתן לעשן גם כמובן עופות ואף דגים.

בזמן העישון על מה חשוב להקפיד?

גודל מתאים – בחרו מעשנת בשר שקודם כל תהיה בגודל המתאים לכמות הבשר שאתם רוצים לעשן. חבל לבזבז הרבה אנרגיה של עצים אם אתם מעוניינים במעט בשר בכל פעם.

פיקוח על החום – כדאי לבחור במעשנה שתפקח על החום בצורה אוטומטית. זה חוסך 90% מהעבודה. כאשר רוצים לעטוף את הבשר באמבטיה של עשן עדיף לכוון את המעשנה על חום של 80 עד 110 מעלות. חשוב שלא לתת לחום לרדת מ 80 מעלות כדי שהבשר לא יישב סתם בחוץ ויתקלקל, ועומת זאת לא לתת לחום לעלות כדי שהבשר לא יתבשל מהר מידי. ישנם נתחים שיהרסו בבישול מהיר, ואם המעשנה שלכם אינה מדוייקת, כמו למשל מעשנת גחלים, עדיף מראש לוותר עליהם. לדוגמא: בריסקט הוא נתח שיוצא מדהים כאשר מכינים אותו נכון, אבל אם הוא מתבשל מהר מידי הוא נהרס בקלות.

אל תהססו – קחו את העישון הראשוני שלכם ואת כל הפעמים הראשונות שלכם כקורס למידה. לא הצלחתם? מעולה, נסו להבין למה, ואל תפסיקו להתפתח וללמוד. אפשר גם ללכת לסדנאות, ולהתייעץ עם חברים, או בפורומים של מעשנים נוספים בפייסבוק. בסופו של דבר זאת פעולה פשוטה מאוד, שרק מצריכה סדר עבודה נכון ותו לא.

גריל או מעשנה – למה לבחור?

המכשירים של טרייגר משמשים גם גריל וגם מעשנה. איך זה יכול להיות? בזכות היכולת שלהם לשמור על טמפרטורה קבועה, בין אם היא גבוהה או נמוכה. ניתן להשתמש בטרייגר בגריל או מנגל לכל דבר, ולהכין בו כנפיים, קבבים, שיפודים, סטייק, פרגיות וכו'. פשוט מכוונים לטמפרטורה גבוהה יותר. וניתן גם לעשן בשר בטמפרטורה נמוכה יותר. כל הפעולות במכשיר אחד- למה לבחור? אז… שיהיה לכם בתיאבון.

 

עם מעשנה של Traeger Grills אין צורך להשתעבד למלאכת העישון, כל אחד יכול להכין סעודת מלכים ובקלות. אנחנו מזמנים אתכם להיכנס לאתר הרשמי של טרייגר גריל בכתובת:  www.traegergrills.co.il שם תוכלו לעיין במדריך לעישון בשר ולקבל מידע נרחב אודות עישון בשר ומעשנות. כמו כן תוכלו ליצור עימנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 1800-10-12-84 ונציגנו ישמחו לתת לכם את השירות הטוב ביותר, נתראה J