חברת "בלדי" מספקת טיפים למנגל המושלם ליום העצמאות:

  1. כדאי לעצב סביבה ואווירה נעימה – כיסאות, שולחן והצללה – אלה לא פחות חשובים מהאוכל עצמו, אם בבית או ב"על האש" בפארק.
  2. יש לקרר שתייה לפני בוא האורחים.
  3. מומלץ להוסיף פיתות, שיפודי ירקות וסלטים – אבל לא להתמקד באכילת הפיתות – כדי שיישאר לכם מקום לבשר.
  4. אנחנו ממליצים על שימוש בכלים חד פעמיים מתכלים, שלא יזהמו את הסביבה – וכמובן לדאוג להשליכם לאחר שימוש ולשמור על סביבה נקיה כפי שקיבלתם אותה.
  5. איזה ציוד צריך ליד הגריל? קערית קטנה עם מזלג תקוע בחצי בצל טבול בשמן (לניקוי הגריל ותוספת ארומה), מלקחיים, מזלג-גריל להורדת בשרים מהגריל, קרש חיתוך, סכין חדה, מגבת מטבח, מלח, פלפל שחור וקערית שמן זית לתיבול, בקבוק פלסטיק קטן עם מים כדי לכבות התפרצויות של להבות אש בגריל (שלא ישרפו את הבשר) או שפריצר עם מים וכלי אלומיניום/זכוכית – שישמש קיבולת לבשר המוכן.
  6. יש לבדוק טרם הדלקת האש את הכיוון הכללי שאליו מנשבת הרוח, ולהניח את המנגל כך שהעשן לא יטריד אתכם.
  7. באם יש מנגל גחלים – יש להבעיר את הגחלים כשעה וחצי לפני בוא האורחים. יש לא מעט סוגי פחמים. הפחמים הטובים ביותר הם אלה העשויים מעצי פרי. דרך נוחה להבעיר אותם, באמצעות טבלית הדלקה.
  8. באם מדובר בגריל גז, יש להדליקו תחילה על הטמפרטורה הכי גבוהה על מנת לנקות ולשרוף שאריות שומן מהרשת, מנמיכים את הטמפרטורה להכי נמוכה ומתחילים בצלייה. גריל הגז דורש פחות עבודה והתעסקות, אבל חסר את טעמו הייחודי של גריל הפחמים.
  9. נרצה להפריך טענה שגורסת ש"בשר טרי יותר טוב מבשר קפוא". העובדות מראות שהישראלי הממוצע רוכש כמויות אדירות של בשר בייחוד לפני יום העצמאות ומקפיא אותן. באם אתם מתכננים מראש להקפיא את הבשר, כדאי לכם להעדיף בשר שהוקפא בתנאי מפעל, טמפרטורות ותנאים סטריליים, על פני בשר טרי, שיעבור אי אלו תחנות בדרך, לפני שייכנס למקפיא שלכם, בכל מקרה ויופשר לאחר מכן.
  10. כמה בשר מומלץ לקנות ליום העצמאות? החישוב המומלץ לנפש הוא 450 גרם לאדם מבוגר, כאשר כל שני ילדים מגיל 5-13 נחשבים ביחד למבוגר. אם מדובר בבשר עם עצם או צלעות טלה העלו את כמות הבשר המחושבת לכל אדם.
  11. טיפים לצלייה: לפני הדלקת הגחלים נקו טוב את רשת הגריל עם מברשת מתכת. אחרי שהגחלים בוערות כ-5 דקות, שפשפו שוב את הרשת החמה. ממש לפני הנחת הבשר על הרשת צריך למרוח את הרשת עם חצי בצל משומן היטב. חייבים לזכור ששיפודי ירקות נצלים לאט. הניחו אותם ראשונים על האש. לעולם לא מניחים בשרים קפואים על הגריל וגם לא קרים! לא לערבב סוגי בשרים על אותו שיפוד (זמן הצלייה הוא שונה מחיה לחיה). רצוי לשפד את קוביות הבשר עם רווחים קטנים ביניהן (לצלייה טובה יותר מכל הצדדים). לעולם לא להניח בשר על להבות! ממתינים למצב בו יהיו הגחלים לוהטות. כדי למנוע שריפת הבשר מבחוץ.
  12. במקרה שילדים נוכחים ב"על האש", כדאי להכין להם בשרים שמוכנים במהירות ולא צריך לחכות להכנתם זמן רב, ולהרגיע את רעבונם לפני כולם. על בשרים אלה נמנים "מינוט סטייק" (אותו ניתן להכין על מחבת תוך דקה, או בפחות זמן מזה על גריל), נקניקיות וקבבים.
  13. סדר הכנת הבשרים לפי מידת השומן המצויה בהם: רצוי ומומלץ להתחיל מהסינטה, הפילה, הנתח והאנטריקוט, ואז להמשיך לקבבים ולצלעות הנוטפות.
  14. אל תמליחו את הבשר לפני שירד מהאש. המלחת בשר על האש פוגמת באיכותו.
  15. טיפים להכנת הבשר ושמירתו חם: באם עושים "על האש" מחוץ לבית, ניתן לרכוש גזיה עליה נעמיד סיר ובתוכו נניח את הבשר המוכן, על מנת שלא יאבד מהחום שלו. באם עושים "על האש" בבית, ניתן לשמור את הבשר מכוסה עם נייר כסף בתוך התנור בטמפרטורה נמוכה. יש להקפיד לבדוק מדי כמה דקות שהוא לא מתייבש.
צילום – אולג פרנט

 

***

חברת בלדי החלה את דרכה בשנת 1916 כאטליז משפחתי בשוק הכרמל בתל אביב. מקור השם "בלדי" הוא מסב המשפחה, אשר יצא בתחילת דרכו של העסק המשפחתי לרכוש סחורה בירושלים עבור העסק והיה חוזר רק בשעות הלילה המאוחרות. לשאלה היכן היה במשך כל הזמן הזה, היה עונה כי הלך ל"בלד" (עיר בערבית), בכדי לקנות את המוצרים הטובים ביותר ומכן נולד שמו של העסק.

בלדי עסקה בייצור מוצרי בשר עוד בהיותה אטליז מקומי, כאשר עיקר הייצור היה של קבבים והמבורגרים. בשנת 1987 נפתח המפעל המרכזי של בלדי, ובצמוד לו חנות המפעל באזור התעשייה בבת ים, ובשנת 2007 הועברה פעילות הייצור לאזור התעשייה שח"ק בעמק יזרעאל.

בלדי פועלת בישראל וכל מכירותיה הן עבור השוק המקומי. עיקר פעילותה של הקבוצה הינה יבוא, יצור ושיווק מוצרי בשר בקר, צאן, עופות, דגים, ירקות ופירות קפואים. משרדי החברה ממוקמים באזור התעשייה באר טוביה, בו שוכן גם מרכז הפעילות הלוגיסטית. בנוסף, נמצא באזור התעשייה שח"ק שבעמק יזרעאל מפעל ייצור הבשר, המייצר ומספק מוצרי בשר ועוף, על חלקיהם השונים, המותאמים לשוק הקמעונאי ולשוק המוסדי..לחברה שיתופי פעולה בינלאומיים עם משחטות עגלי בקר בארגנטינה, אורוגוואי, ברזיל, פולין וצרפת.

פעילותה הקמעונאית של בלדי כוללת גם הפעלה ישירה של שתי חנויות המותג, בבת ים וברחובות. עם לקוחות החברה נמנים משרד הביטחון, רשתות השיווק הגדולות, בתי מלון, אולמות אירועים ומסעדות.



מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20