6:35 28/05/2018
דף הבית > פנאי ולייף סטייל > אוכל > מלוחים ונהנים: המנות החלביות הכי טעימות לסעודת חג שבועות

מלוחים ונהנים: המנות החלביות הכי טעימות לסעודת חג שבועות

לא רק עוגות גבינה. לרגל חג השבועות קבלו את המנות החלביות שישדרגו לכם את סעודות החג החלביות ויפתיעו את כל האורחים

מניפות תפוחי אדמה עם גבינות נמסות | רחלי קרוט באדיבות "השף הלבן"

כמות מנות: 8 מנות | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | דרגת קושי: קל

צילום: השף הלבן

מרכיבים:

לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:

  • 9-8 תפוחי אדמה אדומים בינוניים-קטנים, שטופים ולא קלופים
    1/2 קופסה (80 גרם) פרוסות מוצרלה
    1/2 חבילה (130 גרם) גבינת חמד פיראוס 16%
    4 כפות שמן זית
    1 כפית תימין מיובש או עלים מ-3-2 ענפי תימין
    1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, אך נעצרים בכל פעם כ-1/2 ס"מ מהתחתית – כך שהפרוסות יישארו מחוברות זו לזו.
  3. חותכים את פרוסות המוצרלה ל-8 מלבנים קטנים.
  4. חותכים את גבינת החמד לפרוסות בעובי של פרוסות המוצרלה, וחותכים כל פרוסה ל-4 מלבנים.
  5. פותחים בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה ומכניסים לתוכן את הגבינות לסירוגין – פעם מוצרלה ופעם חמד. זה בסדר אם לא ממלאים כל חתך, העיקר שתמלאו את רובם.
  6. מזלפים למעלה את שמן הזית, ממליחים ומפזרים את התימין.
  7. עוטפים באופן רופף בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות.
  8. מסירים את נייר האלומיניום ואופים 20-15 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה רכים והגבינות זהובות.

הערות ושדרוגים

  • לשדרוג הטעם אפשר להוסיף לשמן 2 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום.
  • אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות, גזרים או חצילים.
  • אם רוצים להכין את המנה כמה שעות לפני ההגשה, מפסיקים את האפייה אחרי 25 דקות ומשאירים את התבנית מכוסה בנייר האלומיניום. לפני ההגשה אופים בתנור 20 דקות ללא כיסוי.

כבר בחרתם איזה קינוח תכינו לסוף הארוחה? 

קיש בטטה וכרשה – טבעוני | אולגה טוכשר באדיבות "השף הלבן"

כשמדובר בשולחן החג בשבועות, קיש הוא המנה האהובה והפופולרית בדיוק כמו עוגת גבינה. קבלו את ההצעה שלנו – קיש טבעוני זהוב במילוי בטטה וכרישה.

כמות: תבנית בקוטר 24 ס"מ | זמן הכנה: שעה ורבע | דרגת קושי: בינוני

צילום: השף הלבן

 

מרכיבים:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מלוחים של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
  • שמן זית לטיגון
  • 8 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד), חתוכים לפרוסות ברוחב 2 ס"מ
  • 1 בצל סגול גדול, חצוי ופרוס
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • אפשרות: 1 כף עלי תימין
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 כפיות גדושות שמרי בירה או פירורי לחם

למלית:

  • 2 מכלים (500 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה תנובה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת
  • 6 כפות קמח עדשים או קמח חומוס או קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות שמרי בירה
  • קורט כמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  • מרדדים קלות את הבצק, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. בעזרת סכין חדה חותכים את שאריות הבצק שגולשות מעבר לשפת התבנית. דוקרים את התחתית בכמה מקומות בעזרת מזלג.
  • מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית וצורבים את פרוסות הכרשה 4 דקות מכל צד, עד שהן מתחילות להשחים. מעבירים לצלחת.
  • מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כ-10 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את הבטטה ומטגנים 15-10 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך. מוסיפים את התימין, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומכבים את האש.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • המלית: שמים בקערה את הסויה בסגנון גבינה לבנה, חלב הסויה, הקמח, אבקת האפייה ושמרי הבירה ומערבבים. מוסיפים את הכמון, אגוז המוסקט, מלח ופלפל ומערבבים שוב. מוסיפים לקערה את תכולת המחבת ומערבבים עד לאיחוד.
  • יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית ומיישרים. מסדרים למעלה את פרוסות הכרשה ומפזרים את שמרי הבירה או פירורי הלחם. אופים כ-25 דקות, עד שהקיש מתייצב ומזהיב (אם הכרשה משחימה יותר מדי, אפשר לכסות את התבנית בנייר אלומיניום).
  • מצננים לפחות 10 דקות לפני שפורסים ומגישים, כדי שהמלית תתייצב.

איך מכינים מראש?

שומרים עד שלושה ימים במקרר, מכוסה היטב. לפני ההגשה מחממים בתנור 15-10 דקות ב-180 מעלות.

פטריות ממולאות גבינה ועשבי תיבול

כבר בחרתם איזה קינוח תכינו לסוף הארוחה? 

פטריות ממולאות גבינה ועשבי תיבול | באדיבות "מרינה" פטריות

צילום: שאטרסטוק

 

לקרם הכרישה:

  • 2 יחידות כרישה חצויות ופרוסות לפרוסות דקות
  • 1/2 קופסא קרם קוקוס
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים דק מאד
  • או לחילופין חצי שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנטנות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט – קורט

למלית:

  • גבינת שמנת בכמות של כפית לכל פטריה שרוצים למלא
  • גבינת מעושנת כלשהי או גבינת גרוייר חריפה
  • צרור עשבי תיבול – פטרוזיליה, מעט נענע, בזיליקום, טימין ובצל ירוק קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט גבינת פרמזן לפיזור על הפטריה הממולאת

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל חומרי המלית ולהניח במקרר לספיגת טעמים
  2. לחמם מחבת עם מעט שמן זית ולאדות בו את הכרישה והסלרי עד לריכוך מלא
  3. במידה והירקות מתחילים להיחרך במחבת להוסיף מעט מים בכל פעם עד שהירקות במחבת מתרככים לגמרי וצבעם משתנה לזהוב
  4. להוסיף את קרם הקוקוס למחבת ולתבל במלח פלפל ואגוז מוסקט
  5. לבשל את הרוטב עד לסף רתיחה ולהמשיך בבישול עד שהרוטב מצטמצם
  6. להעביר את הרוטב למעבד ולטחון למחית חלקה
  7. להחזיר למחבת ולחמם את הקרם. במידה והקרם לא סמיך מספיק ניתן להוסף חצי כפית קמח מהולה ברבע כוס מים ולבשל כמה דקות עד להסמכה של הרוטב
  8. למלא את הפטריות בתערובת הגבינה
  9. לפזר מעל כל פטריה מעט פרמז'ן מגורר ולהכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10 דקות.
  10. הפטריה לא צריכה להתבשל לגמרי בתנור…
  11. הפטריה מוכנה כאשר המלית מבעבעת והפרמז'ן מזהיב וכמעט משחים
  12. להניח מעט מהקרם הפושר על צלחת הגשה ומעליו להניח פטריה
  13. לעטר בעלה ירוק או בנבט אפונה מסולסל.

את אותו המתכון ניתן לעשות גם בטיגון – להוסיף בלילת ביצים ופירורי לחם מעורבבים עם פירורי פנקו . לטבול כל פטריה ממולאת בבלילת הביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם ולטגן עד שפירורי הלחם משחימים.

כבר בחרתם איזה קינוח תכינו לסוף הארוחה? 

קיש ים תיכוני מבצק טרליני | באדיבות חברת "כרמית"

לרגל חג השבועות חברת כרמית מנדבת מתכון מפנק, לשולחן החג קיש ים תיכוני מבצק טרליני.  ארוחה קלה להכנה המתאימה לאירוח אלגנטי.

צילום: גליה איתן

 

מצרכים לתחתית:

  • חבילת טרליני (בטעם שאוהבים)
  • 75 גר׳ חמאה מומסת.

למלית:

  • פלפלים אדומים קלויים (ניתן גם לקנות מוכנים)
  • 50 גר׳ גבינת פטה
  • זיתי קלמטה ללא חרצנים
  • שמנת מתוקה לבישול 200 מ״ל
  • 2 ביצים
  • טימין
  • אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
צילום: גליה איתן

 

אופן הכנה:

  1. טוחנים את הטרליני במעבד מזון עם החמאה המומסת. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות.
  2. מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים ומסדרים אותם על הקלתית. מפזרים גם את הזיתים ומפוררים גבינת פטה בין הפלפלים.
  3. בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור.
  4. מחממים תנור ל – 170 מעלות ורק כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה שופכים את הבלילה על הקלתית ומכניסים לתנור. אופים כ 10 דקות בטמפרטורה של  170 מעלות ואח״כ מנמיכים לחום של 150 מעלות.
  5. אופים עד להשחמה, כ- 35 דקות.

כבר בחרתם איזה קינוח תכינו לסוף הארוחה? 

לזניה בתבנית אינגליש קייק | אינס ינאי באדיבות חברת "ברילה"

צילום: אפיק גבאי

 

מצרכים:

  • חצי חבילת דפי לזניה ברילה
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם מוצרלה מגוררת
  • 300 גרם תרד קצוץ דק
  • חצי כוס בזיליקום קצוץ דק
  • שני שיני שום כתושות
  • 1 צנצנת רוטב נפוליטנה ברילה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • קמצוץ אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מבשלים את דפי הלזניה במים רותחים כ-3 דקות, ומניחים על נייר אפייה משומן מעט, אחד ליד השני.

2.בקערה עמוקה מערבבים יחד תרד, בזיליקום, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, שמנת לבישול, ריקוטה ומוצרלה.

3.בתבנית אינגליש קייק מסיליקון, או מרופדת נייר אפייה מניחים 3 כפות רוטב נפוליטנה.

4.מרפדים את התבנית בדפי לזניה כך שיצאו כלפי חוץ .

5.מניחים ממלית הגבינות והתרד, מניחים 3 כפות רוטב ומניחים שוב 2-3 דפי לזניה.

6.חוזרים על הפעולה ומסיימים בדפי לזניה שעליהם יתרת הרוטב. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים כ- 25 דקות בחום של 180 מעלות.

7.הופכים על מגש הגשה, מסדרים עלי בזיליקום ומפזרים מעל פרמזן מגורר.

צילום: אפיק גבאי

כבר בחרתם איזה קינוח תכינו לסוף הארוחה? 

 

להגשה:

  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • עלי בזיליקום שלמים

אולי יעניין אותך גם

מתכננים ארוחת ערב? זה המתכון המושלם בשבילכם

השילוב של פסטה וגבינות תמיד מנצח. המותג ברילה מציע מתכון של פשטידת ספגטי בצורת עוגה, עם גבינות ופרחי ברוקולי, המהווה ארוחת ערב חגיגית או כמנת אירוח לכל אירוע