פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש. צילום: פינטרסט

 

פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש | השף מוטי אזולאי, מלון רימונים גלי כנרת

כמות סועדים :4

זמן הכנה : 20 דק'

משך בישול : 20 דק'

החומרים לפטה כבד :

  • 400 גרם כבד עוף
  • 4 ביצים קשות
  • 3 בצלים בינוניים
  • 200 מ"ל שמנת צמחית
  • 200 מ"ל דבש
  • 200 גרם מחמאה
  • 20 מ"ל ברנדי
  • מלח גס, פלפל שחור גס
פטה כבד עוף ברוטב רימונים ותפוח בדבש. צילום: פינטרסט

 

החומרים לרוטב :

  • 1 רימון בינוני
  • 30 מ"ל ברנדי
  • 60 מ"ל יין אדום יבש
  • 250 גרם סוכר

אופן ההכנה :

  • שוטפים את הכבד ומניחים על רשת צליה, מכניסים לתנור ב- 180 מעלות כ15 דקות עד לצלייה של הכבד.
  • מטגנים את הבצל עם המחמאה עד להשחמה קלה, מוסיפים את הביצים הקשות ל-3 דקות ומקררים.
  • מכניסים את הכבד והעיסה של הבצל והביצים לבלנדר (עדיף להכניס חצי מהכמות לעשות את הפעולה פעמיים) מוסיפים את השמנת, הדבש והברנדי, מעט פלפל וממשכים לעבד עד למצב של פטה חלק.  טועמים לבדיקת מליחות.
  • יוצקים לתבנית אינגליש עם ניילון נצמד, יש לנער את התבנית עם דפיקות קלות על השולחן על מנת לדחוס את הפטה פנימה להוצאת האוויר. מכסים ומכניסים למקרר ללילה.       

אופן הכנת הרוטב:

  • מוזגים את היין למחבת ומדליקים אש בינונית, מוסיפים את הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סמיכות קלה.
  • חותכים את הרימון ועל ידי מכות קלות מעל הקליפה מוציאים את הגרעינים, מוסיפים את הגרעינים והברנדי ליין וממשכים לצמצמם עד לקבלת רוטב סמיך.

אופן הגשה:

  • יוצקים מעט מהרוטב לצלחת  
  • פורסים 2 פרוסות פטה כבד ומניחים מעל לרוטב מפזרים מעט פלפל שחור גרוס מסביב, מניחים פרח מאכל מעל ומגישים.

 

כרעי עוף במשרה רימונים וזרעי כוסברה, עלי מנגולד אורז בר שני צבעים ותפוחים | השף שמעון דהן, שותף ברשת המסעדות ליב

כרעי עוף במשרה רימונים וזרעי כוסברה. צילום: יח"צ

 

שמעון דהן, השף המוכשר ושותף ברשת המסעדות ליב מציג לכם מתכון חגיגי לחודש החגים, של כרעי עוף במשרה רימונים. המתכון מפתיע בפשטות ההכנה ומאפשר לכם להגיש מנה חגיגית, טעימה וללא עבודה רבה.

מצרכים:

  • 2 חבילה עלי מנגולד
  • 3 בצל לבן
  • 4 תפוחים חתוכים לטבעות
  • 1 רימון
  • 1/2 כוס אורז בר אדום
  • 1 כוס אורז מלא
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 8 כרעי עוף

למשרה עוף:

  • 5 כפות דבש סילאן
  • 5 כפות רכז רימונים טבעי
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 5 שיני שום עם הקליפה
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • מעט צ'ילי גרוס

אופן הכנה:

  • בקערה נכין את המשרה ונוסיף את כרעי העוף (רצוי למשך הליה)
  • נחמם סיר או מחבט כבדה ונוסיף מעט שמן זית,נכניס את העופות ונצרוב היטב משני הצדדים (חשוב להפוך מידי פעם)
  • נוסיף את קוביות הבצל נאדה ,נוסיף כוס מים חמים ננמיך להבה, נכסה את הסיר ונבשל כחצי שעה
  • לאחר מכן נוסיף את התפוחים ונאדה, את עלי המנגולד נחתוך גס ונוסיף גם כן.
  • נוסיף את שני סוגי האורז נערבב לעוד 3 דקות ונוסיף את המים הרותחים, נתבל במלח ופלפל גרוס
  • ננמיך את האש לעוד 40 דקות,כאשר מוכן נפזר את גרגירי הרימון

3. עוף בסיידר תפוחים ברוטב פטריות ורימונים | השף מוטי אזולאי, מלון רימונים גלי כנרת

עוף בסיידר תפוחים ברוטב פטריות ורימונים. צילום: פינטרסט

 

כמות סועדים : 4

זמן הכנה : 25 דק'

משך בישול : 1 שעה

החומרים :

  • עוף מס' 2 כ-1.800 ק"ג
  • 60 גרם מחמאה ללא מלח
  • שמן טיגון
  • 60 מ"ל ברנדי
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 500 מ"ל סיידר תפוחים מוגז
  • 150 גרם פטריות שמפיניון חתוך לפרוסות
  • 250 מ"ל שמנת לבישול פרווה
  • 200 גרם תפוחים מוזהב
  • 1 רימון בינוני

אופן הכנה :

  1. חותכים את העוף ל-4 או 8 נתחים ומתבלים במלח ופלפל . מחממים חצי מכמות המחמאה ומעט שמן ומטגנים קלות את נתחי העוף כשצד העור למטה תחילה, עד להשחמה קלה.
  2. שופכים את עודפי השומן ומחזירים את נתחי העוף למחבת, מוסיפים את הברנדי (זהירות מהאש), חשוב להניח מכסה ליד המחבת במידה ונצטרך לכבות את האש!
  3. מוסיפים את בצל השאלוט וממשיכים בבישול איטי עד לריכוך אך ללא השחמה. מוסיפים את הסיידר מכסים וממשיכים בבישול עוד 15 דק' ולאחר 10 דק' הופכים את העוף.
  4. מקפיצים את הפטריות ביתרת המחמאה כשהמחבת מכוסה במשך 5 דק', מוציאים את העוף ושומרים בצד .
  5. ממשיכים לבשל את הרוטב עוד 10 דק' על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב, מחזירים את העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום 5 דק' נוספות.
  6. חותכים את התפוחים לרבעים, מוציאים את הליבה ומטגנים קלות במחמאה.
  7. חותכים את הרימון לחצי ועל ידי מכות מעל הקליפה מוציאים את הגרעינים. מחצית מהכמות מכניסים לרוטב.
  8. מגישים את העוף במרכז הצלחת עם רוטב מעל, מקשטים עם פלחי התפוחים ושאר גרעיני הרימון.

עוגת שוקולד דבש חגיגית | מאת קרן אגם, באדיבות ברסלב ישראל

עוגת דבש-שוקולד. צילום: יח"צ

 

היא רכה, עסיסית ולא תרצו להפסיק לישר אותה. עוגת שוקולד דבש חגיגית מושלמת לחודש החגים. 

מצרכים למתכון:

  • 150 גר׳ שוקולד מריר
  • 150 גר׳ חמאה
  • 4 ביצים גודל L
  • 1/3 כוס (120 גר׳) דבש
  • כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר דמררה
  • 1/2 כוס (25 גר׳) קקאו
  • 1+3/4 כוסות (245 גר׳) קמח תופח מאליו
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 3/4 כוס (180 מ״ל) חלב

לציפוי השוקולד:

  • 250 גר׳ שוקולד מריר
  • כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  • מחממים את תנור ל 170- מעלות ומשמנים היטב תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס״מ.
  • בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר חום למשך 4-5 דק׳ עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף
  • מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב, קקאו, קמח, אבקת וסודה לשתיה.
  • במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים שוקולד וחמאה, נזהרים מחימום יתר כדי לא לשרוף את השוקולד.
  • מוציאים ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
  • מאחדים את תערובת השוקולד עם תערובת העוגה במיקסר.
  • מעבירים לתבנית, ואופים ב 170 מעלות כ 40-45 דק׳.
עוגת דבש-שוקולד. צילום: יח"צ

 

בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד:

  • במיקרוגל בקערה חסינת חום מחממים עד לרתיחה שמנת מתוקה
  • מוציאים, שוברים פנימה קוביות שוקולד מריר ומניחים לשתיים שלוש דק׳.
  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, ומצננים מעט.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור, מעבירים סכין בשוליים, מצנים מעט והופכים על גבי צלחת הגשה.
  • מקשטים בציפוי השוקולד, ואם רוצים מפזרים מעט סוכריות מלמעלה.
  • העוגה נשמרת במקרר כארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.
מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20