דף הבית > פנאי ולייף סטייל > אוכל > מבשלים לשבת: סיגרים במילוי בשר וסלטים מפתיעים

מבשלים לשבת: סיגרים במילוי בשר וסלטים מפתיעים

אם חשבתם שאחרי החגים כבר לא תוכלו להפתיע בסעודות השבת, אז אנחנו כאן כדי לעזור. קבלו כמה מתכונים שווים במיוחד לשבת הקרובה

צילום: נטע חן ליבנה

 

1. סיגרים במילוי בשר מטורטיות

המותג מאסטר שף מציע מתכון פשוט, מהיר וממכר לסיגרים בשר מטורטיות. רוצים לפנק את האורחים ללא מאמץ? זה המתכון בשבילכם! טעים גם להורים וגם לילדים.

מצרכים:
1 כף שמן
1 בצל לבן גדול, קלוף
4 שיני שום, קלופות
500 גרם בשר בקר טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3/4 כפית בהרט
1 קופסה רסק עגבניות מאסטר שף
1 חבילה טורטיות מקמח חיטה לבן מאסטר שף
שמן זית להברשה (בנדיבות)
שומשום לבן לעיטור

 

רוטב עגבניות:
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות מאסטר שף
1 קופסת שימורים רסק עגבניות מאסטר שף
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
מעט מלח

אופן הכנה:

  1. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
  2. בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  3. מוסיפים שום ואת הבשר ומטגנים עד האש הכי גבוהה, תוך כדי ערבוב עם מזלג, עד שהבשר משנה את צבעו והופך לפירורים. חשוב לעבוד על אש גבוהה כדי שלא יווצרו נוזלים בתחתית הסיר.
  4. מוסיפים מלח, פלפל שחור, בהרט ורסק עגבניות ומערבבים היטב. מבשלים עוד 5 דקות. אם נוצרו המון נוזלים מומלץ לסנן אותם החוצה. מצננים היטב.
  5. מניחים טורטייה על משטח העבודה ושמים בחלק התחתון, אבל לא בקצה, פס מתערובת הבשר בנדיבות. מגלגלים למעין רולדה הדוקה.
  6. חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות והבשר ומניחים כשהתפר של הטורטיות כלפי מטה בתוך תבנית מלבנית נמוכה.
  7. מברישים בנדיבות בשמן זית, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שהטורטיות זהובות. מגישים חם לצד רוטב עגבניות.
  8. רוטב עגבניות: מערבבים את כל המצרכים ומגישים לצד הטורטיות.

2. סלט שעועית שחורה על מצע בטטה אפויה | פאולין שובל, מחברת הספר Clean Eating

צילום: מתוך הספר Clean Eating

 

השעועית היא אחד מחומרי הגלם הזנוחים והלא פופולריים, שלא בצדק. בדומה לקינואה, שבמהלך שנים רבות אף אחד לא רצה לגעת בה כי היא נחשבה לאוכל של אינדיאנים עניים מצפון פרו, ופתאום הפכה לאחד המצרכים הנחשקים במטבח המערבי – כך גם השעועית, מאכל עממי ממרכז אמריקה, מחכה לפריצה שלה. אולי תופתעו לגלות שהשעועית מכילה כמות נאה של חלבון איכותי בזכות הרכב מאוזן של חומצות אמינו. השעועית עשירה במיוחד בסידן, ולמעשה מכילה כמות כמעט זהה לזו שבחלב. גם אשלגן, מגנזיום, נחושת, אבץ ומנגן נמצאים בכמויות מרשימות במשפחת הקטניות. אז למה רבים עדיין חוששים להכניס את הקטניות בכלל ואת השעועית בפרט לתפריט היומי? אולי משום שזמן הבישול שלהן הוא ארוך ואנו רגילים לפתרונות מהירים. אגלה לכם סוד: אין מהיר יותר מלפתוח קופסת שימורים! להבדיל ממזון משומר אחר, הקטניות "מרוויחות" משהייה בקופסה, אשר הופכת אותן קלות לעיכול. רק הקפידו לשטוף היטב את השעועית המשומרת מהנוזל שבו  היא נמצאת, משום שהוא מכיל הרבה סוכר.

אם בכל זאת החלטתם לבשל שעועית בעצמכם, מומלץ להוסיף כמה טעמים בסיסיים למים: בצל קטן, שן שום ועלה דפנה הם התוספות הרגילות שלי, אבל ניתן להוסיף כל תבלין שאוהבים. יחד עם זאת, כדאי להימנע מעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בזיליקום, שטעמם לא יעמוד בבישול ארוך. ניתן לאחסן שעועית מבושלת כמה ימים במקרר, או להקפיא לטווח ארוך יותר (עד שנה). במקרה זה, חשוב לצנן אותה קודם ולהוסיף מספיק נוזל, בלי לשכוח להשאיר מקום להרחבה במהלך ההקפאה.

 

המרכיבים עבור 4 מנות:

  • 4 בטטות
  • 2 כוסות שעועית שחורה, מבושלת או משומרת
  • 1 כוס תירס
  • 1 אבוקדו בשל, קצוץ דק
  • 1 גמבה ירוקה, קצוצה דק
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • ½ כוס כוסברה, קצוצה דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן קנולה לא מזוקק
  • 1 צ'ילי חריף (לא הכרחי)
  • מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל-250 מעלות. עוטפים את הבטטות בנייר אלומיניום  וצולים 30-40 דקות עד שהן מתרככות.
  2. שמים בקערה את השעועית עם התירס, האבוקדו והגמבה. מוסיפים את עשבי התיבול – הבצל, הכוסברה והשום.  מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מיץ הלימון ושמן הקנולה, ואפשר גם להוסיף צ'ילי חריף ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול.
  3. פותחים את הבטטות באמצעות סכין (לא עד הסוף) וממלאים  בסלט השעועית. מגישים מייד.

3. סלט ולדורף | באדיבות פאולין שובל, מחברת הספר Clean Eating

צילום: מתוך הספר Clean Eating

 

למרות שהמטבח האמריקני לא התפרסם בזכות אוכל בריא, יש כמה צדיקים גם בסדום של הדוד סם… אחד מהם הוא סלט הוולדורף –  מנה נפלאה שהומצאה והוגשה בין כותלי מלון 'ולדורף' (שנודע בהמשך כ'ולדורף אסטוריה') בניו-יורק ב-1893. אנשים רבים בעלי שם עולמי ביקרו וממשיכים לבקר שם, אך שם המלון פרץ גבולות והתפרסם בכל העולם גם הודות למנה הפשוטה הזו. שלושה מרכיבים עיקריים למנה: עלי חסה עדינים, תפוח-עץ ירוק ואגוזי מלך. את שאר המרכיבים ניתן לגוון ולהחליף. בגרסה שלי ויתרתי על מיונז והחלפתי אותו ביוגורט. כך המנה קיבלה טוויסט עדין יותר ולא הפסידה דבר.

המרכיבים  עבור 4 מנות:

  • 2 חסות אייסברג
  • 2 גבעולי סלרי אמריקני, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס ענבים אדומים, חצויים
  • מלח
  • 2 תפוחי-עץ גראני סמית
  • 2 כוסות יוגורט טבעי שאוהבים
  • ½ כוס אגוזי מלך, שבורים

אופן ההכנה:

  1. קורעים לקערה גדולה את עלי החסה, ומוסיפים את הסלרי והענבים. ממליחים לפי הטעם.
  2. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב. חשוב לסיים בחיתוך התפוחים ולערבב מייד עם היוגורט, על מנת שהתפוחים לא ישחירו.
  3. מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.

גיוון: אם אתם נמנעים ממוצרי חלב, או רוצים להכין גרסה כשרה עם עוף, ניתן להשתמש ביוגורט טבעוני על בסיס שקדים. הנה המתכון בגרסה הצמחונית.

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20

אולי יעניין אותך גם

מסע בזמן: אז איך קליאופטריה הסירה שיער?

אנשים בכלל ונשים בפרט החלו להסיר שיער בכל מיני שיטות מגוונות משחר ההיסטוריה, השיטות וההעדפות השתנו מדור לדור ברחבי העולם. מיטל צפדיה מרשת "אמריקן לייזר" אספה עבורכם כמה שיטות להסרת שיער שאבותינו נקטו