1. חריימה טונה מעושנת – באדיבות טונה סטארקיסט

מצרכים:

  • 4 קופסאות פילה טונה מעושנת מסוננות (לשמור את השמן של הטונה בצד).
  • 2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים
  • 10 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • 1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 פלפל אדום מתוק  פרוס דק
  • 1 גזר פרוס דק
  • 1 פלפל חריף ירוק קצוץ
  • 1 צרור כוסברה (גבעול ועלים) קצוץ
  • 6 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 2 כפיות סוכר
  • כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)
  • מלח לפי הטעם
  • 1 ליטר מים

אופן ההכנה:

  1. מחממים היטב את השמן מקופסאות הטונה בסיר ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות.
  2. מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים, אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה מפולפלת.
  5. בוצעים את פילה הטונה המעושנת ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.
  6. מבשלים כ-5 דקות, על מנת שהטונה תספוג את הרוטב.
  7. מפזרים כוסברה קצוצה טריה בהגשה ומגישים חם.

2. סלט טונה וחצילים לצד פנקייק מצה – באדיבות טונה סטארקיסט

צילום: ניר עצמון

 

מצרכים:

  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות, לשמור את שמן הזית בצד)
  • 3 חצילים
  • מלח
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • מיץ מ-1/2 לימון

לפנקייק:

  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 מצות שבורות לחתיכות קטנות

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. הסלט: חותכים את החצילים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מפזרים עליהן כפית מלח ומשרים 5 דקות. 

3. מעבירים לתבנית תנור ומברישים בשמן זית מהטונה המסוננת. אופים כ-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

4. מעבירים את קוביות החצילים והטונה לקערה, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.

5.  הפנקייק: טורפים את הביצים היטב ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את שברי המצה ומערבבים. משהים לכ-10 דקות.

6. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית מהטונה. יוצקים מעט מבלילת הפנקייק (בכף או במצקת) למחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. חוזרים על הפעולות עד שהבלילה נגמרת.

7. מגישים את הפנקייק החמימים יחד עם הסלט.

• את הסלט אפשר לשמור כיומיים במקרר. 
• אוהבי הכוסברה יכולים להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.

3. תבשיל טונה בשמן זית וירקות על מצע אורז (לאוכלי קטניות) – באדיבות טונה סטארקיסט 

צילום: ניר עצמון

 

מצרכים:

  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה מסוננות (לשמור את השמן בצד)
  • בצל חתוך לקוביות
  • פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • כף סילאן
  • כפית רסק עגבניות
  • כף פפריקה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • כוס מים
  • סלסילת פטריות חתוכות לרבעים
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן של הטונה בסיר רחב ושטוח ומטגנים קלות את הבצל, מוסיפים פלפלים וגזר ומאדים כ-5 דקות.
  2. מוסיפים סילאן, רסק, פפריקה, מלח, פלפל ומים, מכסים את הסיר ומבשלים 7 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. מוסיפים פטריות וטונה ומבשלים עוד 5 דקות.
  4. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
  5. זורים פטרוזיליה או בצל ירוק ומגישים על מצע אורז לבן.

4. מתכון לחרוסת עם בהרט – באדיבות "נווה התבלין"

מצרכים: 

  • 11-10 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
  • 1/4 כוס שקדים גרוסים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
  • 1/4 כוס פקאן גרוס
  • 1/3 כפית בהרט של נווה התבלין
  • 5 כפות יין אדום מתוק או תירוש

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את התמרים והאגוזים עד לקבלת ממרח חלק.
  2. מוסיפים את הבהרט ואז, בהדרגה, את התירוש – עד שמתקבל ממרח סמיך.
  3. אפשר להכין מהממרח כדורים קטנים.

5. דג צלוי – באדיבות "נווה התבלין"

מצרכים:

  • 4 דגים שלמים, נקיים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 כפות תערובת לדג צלוי של נווה התבלין

אופן ההכנה:

  1. לעסות את הדגים עם תערובת התיבול מבפנים ומבחוץ. למרוח בשמן זית מבפנים ומבחוץ.
  2. לצלות את הדג 6-10 דקות בצד אחד ואז עוד כ-5 דקות מצדו השני (תלוי בסוג הדג ובעוביו), עד שבשרו מלבין.
  3. בתנור הביתי: לחמם היטב את התנור ל-200 מעלות, במצב גריל. להניח תבנית צלייה עם מים בתחתית התנור. כדאי לשמן מעט גם את רשת הצלייה, ולצלות את הדג כשדלת התנור מעט פתוחה.
  4. במנגל: להקפיד שהגחלים יהיו חמות, ללא להבה. לשמן את רשת הצלייה ולשמור על מרחק של כ-15 ס"מ בין הגחלים לדג.

6. חזה עוף בתיבול טוסקנה – באדיבות "נווה תבלין"

צילום: יח"צ

 

מצרכים:

  • 8  שניצלים עבים מחזה עוף
  • 2 – 3 כפות תערובת טוסקנה של נווה התבלין
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  • לתבל את החזות ולעסות בנדיבות בתערובת טוסקנה ושמן. לשים בתבנית מתאימה ולהשרות כשעתיים.
  • לחמם תנור ל-220 מעלות.
  • להכניס את התבנית לתנור החם ולצלות 10 דקות. להנמיך את החום ל – 200, להפוך את החזות לצד השני ולצלות עוד 7 – 9 דקות. כדי לקבל פסי צלייה על החזות: יש לצלות את החזות על פלנצ'ה (מחבת פסים) לוהטת כ-30 שניות מכל צד, לפני שמעבירים לתבנית ולתנור. זמן הצלייה בתנור יתקצר לכ- 5 דקות מכל צד.
  • במנגל: להקפיד שהגחלים יהיו חמות, ללא להבה. מומלץ להיעזר ברשת מיוחדת ל"על האש". לשמור על מרחק של כ-15 ס"מ בין הגחלים לעוף.

7. פלאפל ברמונדי כשר לפסח

צילום: ניר עצמון

 

מצרכים:

  • 500 גרם פילה דג ברמונדי
  • 2 כוסות חומוס מושרה במים כיממה
  • 10 שיני שום
  • 2 בצלים
  • פטרוזיליה
  • ¾ פירורי קמח מצה
  • כף כמון
  • מלח- פלפל

הוראות הכנה:

  1. קוצצים את פילה הדג ומעבירים למעבד מזון יחד עם המרכיבים: חומוס, שום, בצל, פירורי קמח מצה, פטרוזיליה והתבלינים. מעבדים עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מעבירים את העיסה לקערה ומכניסים לקירור במקרר לשעה.
  3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, בינתיים יוצרים כדורי ברמונדי מהעיסה. כשהשמן חם מטגנים את כדורי הברמונדי עד להזהבה יפה.
  4. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם לצד סלט וטחינה.

8. דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה (לאוכלי קטניות) – באדיבות "אחווה"

צילום: אבי ביטון

 

מצרכים (ל-2 מנות):

  • 1 דג לברק שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח ים
  • חצי לימון
  • לסלט:
  • 1 בצל
  • 4 עגבניות מגי
  • 1 פלפל חריף
  • חצי כוס טחינה גולמית "אחוה"

אופן הכנה:

  1. מתבלים את הדג במלח וצולים על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד.
  2. פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות וצולים אותם גם כן עד שמתרככים. חותכים לחתיכות קטנות ומועכים אותם מעט ומערבבים.
  3. מתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון ומוסיפים מעל את הטחינה הגולמית.

9. פאי דייגים עם ברמונדי, תרד ופטריות 

צילום: ניר עצמון

 

מרכיבים:

  • 1 קילו פילה דג ברמונדי
  • 2 בצלים  
  • 400 גרם עלי תרד
  • כוס פטריות שמפיניון
  • שן שום
  • מלח פלפל
  • 55 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1 כוס חלב

הוראות הכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עד לריכוך ולאחר מכן מועכים את תפוחי האדמה יחד עם 25 גרם חמאה. שומרים בצד.
  2. מטגנים את הבצל יחד עם 30 גרם חמאה ומוסיפים את קוביות הדג. מוסיפים תרד, פטריות, שום קצוץ, מלח ופלפל.
  3. מנמיכים לאש נמוכה עד שהתרד הופך לרך ולאחר מכן מוסיפים 3 כפות קמח ואת החלב ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
  4. מסדרים בתבנית את התערובת ומעלייה מהדקים את שכבת פירה.
  5. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כחצי שעה עד לקבלת פירה פריך ובעל גוון זהוב בחלק העליון של הפאי.

10. קינוח מוס שוקולד ומרנג בכוסות – באדיבות שוקולד פרה של עלית, שטראוס ונטלי לוין

צילום: שוקולד פרה של עלית, שטראוס ונטלי לוין

 

כמות: 6 כוסות בנפח 150 מ"ל | רמת קושי: בינוני | זמן הכנה כולל: 3 שעות

  • למוס שוקולד:
    100 גרם שוקולד מריר
    250 מ"ל (1 כוס) שמנת להקצפה או קרם קוקוס (חלק שומני בלבד) או שמנת צמחית, קרה מאוד
  • לקרם שוקולד:
    100 גרם שוקולד מריר
    רבע כוס שמנת להקצפה או קרם קוקוס או שמנת צמחית
  • למרנג:
    2 חלבונים
    ¾ כוס סוכר
    כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מוס שוקולד:

  • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • ממסים במיקרוגל בפולסים או על בן מארי עד שהכל נמס ומבריק ואין גושי שוקולד שלא נמסו.
  • בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים 2-3 כפות מהקצפת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מרקם של מוס.
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים לכוסות.

קרם שוקולד:

  • שומרים את השוקולד ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל קרם אחיד.
  • מצננים את הקרם במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  • מניחים 1-2 כפיות קרם שוקולד על גבי שכבת המוס ומצננים במקרר להתייצבות קלה.

מרנג:

  • מחממים תנור ל-90 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  • מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הסוכר תוך כדי הקצפה.
  • ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל.
  • מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ ומזלפים פסים דקים על גבי נייר האפייה.
  • אופים במשך כשעתיים להתייצבות מוחלטת של המרנג.
  • מצננים לחלוטין, שוברים לפיסות ומניחים על גבי כל קינוח.

טיפים:

  • אפשר לשמור את הקינוחים עטופים במקרר עד שבוע, ללא קישוט המרנג.
  • אפשר להכין את המתכון גם עם שוקולד חלב. הטעם כמובן ישתנה בהתאם.
  • במקום להכין מרנג אפשר להשתמש בנשיקות קנויות מפוררות לקישוט.

11. ס'מורס שוקולד צ'יפס – עוגיות שוקולד צ'יפס עם מרשמלו שרוף ושוקולד – באדיבות שוקולד פרה של עלית, שטראוס ונטלי לוין

צילום: שוקולד פרה של עלית, שטראוס ונטלי לוין

 

כמות: 12 חטיפים | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: 15 דקות

לבסיס:
חבילת עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

למרשמלו:
12 יחידות מרשמלו לבן

לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר או חלב

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות במצב גריל.
  2. מסדרים את העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מניחים על כל עוגיה יחידת מרשמלו.
  4. אופים במשך 2-3 דקות עד שהמרשמלו מזהיב.
  5. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  6. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  7. מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקיקים של שוקולד על גבי המרשמלו.
  8. מצננים כמה דקות במקרר להתייצבות ומגישים.

טיפים:

  • מומלץ להכין את החטיפים כמה שיותר סמוך להגשה כדי שהמרשמלו יישאר רך.
  • אפשר להשתמש בשוקולד מריר, חלב או לבן לקישוט.
  • במקום לזלף את השוקולד אפשר גם לטפטף עם כפית או מזלג קטן.

12. חטיף שוקולד וקפה על בסיס עוגיות שוקולד צ'יפס – באדיבות שוקולד פרה של עלית, שטראוס ונטלי לוין

צילום: שוקולד פרה של עלית, שטראוס ונטלי לוין

 

כמות: 12 חטיפים | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה

לבסיס:
1 חבילה עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח (12 יחידות)

לקרם קפה:
כוס שמנת להקצפה, קרה מאוד
5 כפות אבקת סוכר
כף קפה נמס
כף אבקת קקאו
כף אינסטנט פודינג וניל

למרנג:
חלבון מביצה אחת
שליש כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

קרם קפה:

  • בקערת מיקסר מקציפים שמנת, אבקת סוכר, קפה נמס, קקאו ופודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ.
  • מסדרים את העוגיות על צלחת הגשה ומזלפים תלולית קטנה של קרם על גבי כל עוגיה.

מרנג:

  • מחממים מים בתוך סיר בינוני לרתיחה.
  • בקערה חסינת אש שמים חלבון וסוכר ומערבבים במטרפה.
  • מניחים את הקערה על גבי הסיר עם המים הרותחים ומבשלים תוך כדי ערבוב על בן מארי בלהבה בינונית עד שכל הסוכר נמס.
  • מקציפים את התערובת עד שמתקבל מרנג יציב מאוד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים וניל.
  • מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלולית מרנג על כל עוגיה עם קרם.
  • בעזרת ברנר שורפים את המרנג ומגישים.

טיפים:

  • אפשר להכין את החטיפים כמה שעות מראש לפני ההגשה במקרר.
  • אם לא אוהבים קפה אפשר להמיר בעוד קקאו ולקבל קרם קקאו בטעם שוקולדי.



מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20