No Tag To Print

צילום: מיכה כלפה

לקראת שבת: מתכון מנצח לעוף

הזדמנות מעולה להתחדש במתכון מעולה לעוף הכי טעים שיש

שעון החורף מביא איתו את בשורת הקרירות שבפתח. ואין דבר יותר מתאים מתבשיל איכותי לשבתות האלו. המתכון הבא הוא מתכון מנצח. קל להכנה, ומאוד טעים.

עוף עם זיתים ולימון / שף מיכה כלפה

צילום: מיכה כלפה
מצרכים:
כרעים ושוקי עוף כמספר הסועדים
300-400 גרם זיתים גדולים מבוקעים, מגולענים.
1 בצל סגול גדול
1 לימון
כף מרק עוף
כפית כורכום
3/4 כוס מים
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט זעפרן
ראש שום חצוי לחצי

אופן ההכנה:
1. את הזיתים, משרים במים רותחים פעמיים. כל פעם 5 דקות ושופכים את המים.
2. לחתוך את הבצל לטבעות ולהניח בטאג׳ין(בבית מרוקאי כשאומרים טאג׳ין, מתכוונים לסיר, תבשיל, או קדרה), ועליו את חלקי העוף מסודרים יפה.
3. את הלימון לחצות לשני חצאים ואותם להניח באמצע.
4. את הזיתים לפזר מסביב.
5 בקערה לערבב את המים, השמן, הזעפרן, מרק העוף, כורכום, פלפל, השום, ומלח, לערבב ולשפוך על העוף.
6. לכסות את הטאג׳ין עם המכסה החרוטי שמרגע זה הופך לסיר לחץ האדים מתלכדים בקונוס ויוצאים אט אט מהנקב הקטן.
7.להכניס לתנור כשעתיים עד שעתיים וחצי על 170 מעלות ,וכן כל המרבה הרי זה משובח.
** אפשר לעשות גם עם סיר חרס שנכנס לתנור
צילום: מיכה כלפה
It is not Android