צילום: שאטרסטוק

 

רכיבים:

  • 200 גרם פסטה מסוג פנה
  • 150 קוביות סלמון
  • 15 גרם עירית קצוצה
  • 5 גרם פטרוזיליה קצוצה
  • 1 גרם גרידת לימון
  • 10 גרם חמאה
  • 1 שן שום קצוצה

רוטב אלפרדו:

  • 150 גרם שמנת מתוקה לבישול
  • חלב לפי הצורך
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1 גרם אגוז מוסקט
  • מלח לפי טעם

אופן ההכנה:

  1. ממלאים מים בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ 2-3 דקות את הפנה [עדיף להכין כאשר הרוטב מוכן ורק מוסיפים את הפנה]
  2. שמים את החמאה במחבת רחבה, ברגע שנמסה מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומסמיכים את הרוטב.
  3. מוסיפים את השמנת ומערבבים עם מטרפה מוסיפים את שאר המרכיבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.

הכנת המנה:

  1. מחממים מחבת מוסיפים את החמאה ומקפיצים את קוביות הסלמון.
  2. מוסיפים את השן שום, את רוטב האלפרדו ומבשלים כ 3 דקות.
  3. מוסיפים את העירית, הפטרוזיליה וגרידת לימון, מוסיפים לרוטב את הפנה ומגישים
מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20