No Tag To Print

צילום: דעאל סבטיה לפנימה

לחם בייתי מכוסמין עם בצל מקורמל – מתכון מנצח

הזדמנות מעולה לכולנו לפתוח את השבוע בטוב, עם ארוחה מפנקת

 

הלחם הזה נולד בבוקר שישי אחד, מיד אחרי חזרת הילדים למסגרות,
חשבנו שיהיה נורא נחמד לצאת לארוחת בוקר זוגית אך בתי הקפה עוד היו סגורים…
אז החלטתי להכין ארוחת בוקר טובה בייתית, כזו שאני אוהבת לאכול בבתי קפה.לחם טוב וטרי, לצד
חמאה, ריבה ומטבלים.

רכיבים:
קילו קמח כוסמין 70%
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן
3.5 כוסות מים
2 בצלים
3 כפות סוכר חום
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
תחילה יש להכין את הבצל- יש לחתוך את הבצל לחצאי עיגולים דקים, לחמם 3 כפות שמן ולטגן היטב את הבצלים. לאחר שהבצלים רכים ועשויים היטב יש להוסיף 3 כפות סוכר חום ולקרמל את הבצל תוך כדי בישול, עד שהבצל משחים והסוכר נמס ולא נוזלי.
יש לצנן את הבצל ובינתיים להכין את הבצק . קערה גדולה לשים את הקמח, ליצור 3 גומות ולהניח בכל אחת את אחד החומרים היבשים, 3 כפות סוכר, כף מלח, 2 כפות שמרים, לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף חצי כוס שמן, 3.5 כוסות מים
(חדפ קר) ואת הבצל המטוגן. יש ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד.
לשמן מעט את הבצק בחלקו העליון ולהניח להתפחה.

לאחר 40 דקות או כאשר הבצק מכפיל את נפחו יש לחלק את הבצק ל 4 בעזרת ידיים מקומחות יש ליצור מהבצק מעיין נחש מקומח היטב ולהניח בתבנית לחם מאורכת/ אינגליש קייק.
יש להניח את הבצק להתפחה נוספת למשך 15 דקות עד שהבצק ממלא את התבנית ותפוח היטב.

אפשר לחרוץ בעזרת סכין פסים מאלכסון או שתי וערב ולהכניס לאפיה על 180 מעלות למשך 30 דקות.

כשהלחם יהיה מוכן תמתינו רגע לצינון ותגישו אותו לצד חמאה ומטבלים
ותהנו מארוחת בוקר בייתית ממש מפנקת

It is not Android