אורז חגיגי עם חמישה בצלים. צילום: דן פרץ

רכיבים ל-6 מנות:

2 כוסות אורז אדום
½ 4 כוסות מים
6 כפות שמן קנולה
3 כפות עירית טרייה קצוצה
3 כפות בצל ירוק קצוץ
3 כפות בצל אדום קצוץ
3 כפות בצל לבן קצוץ
3 כפות כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את האורז תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות.
  2. מוסיפים מלח ופלפל ואת המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-40 דקות, עד שהאורז מוכן והמים נספגים.
  4. משאירים מכוסה למשך 5-10 דקות נוספות.
  5. כשהאורז מוכן, מאדים את הבצלים: מחממים 3 כפות שמן במחבת נון-סטיק ומאדים את הבצל הלבן במשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב, לריכוך.
  6. מוסיפים בצל סגול וכרישה וממשיכים לאדות כ-3 דקות נוספות. מוסיפים בצל ירוק ועירית, מערבבים ומאדים דקה נוספת. מסירים מהאש.
  7. מאווררים את האורז המבושל בעזרת מזלג ומעבירים לכלי הגשה מרכזי. עורמים על האורז את הבצלים המאודים ומערבבים קלות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

המתכון באדיבות "סוגת". כשר לפסח לאוכלי קטניות.