בפסח הזה מכניסים צבע, טעם ובריאות לשולחן החג עם מנה נהדרת וקלה להכנה של השף צ'רלי פדידה- אורז אדום מתובל בלא פחות מחמישה סוגים שונים של בצל. באדיבות סוגת

רכיבים ל-6 מנות:
2 כוסות אורז אדום
½ 4 כוסות מים
6 כפות שמן קנולה
3 כפות עירית טרייה קצוצה
3 כפות בצל ירוק קצוץ
3 כפות בצל אדום קצוץ
3 כפות בצל לבן קצוץ
3 כפות כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את האורז תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים מלח ופלפל ואת המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-40 דקות, עד שהאורז מוכן והמים נספגים.
- משאירים מכוסה למשך 5-10 דקות נוספות.
- כשהאורז מוכן, מאדים את הבצלים: מחממים 3 כפות שמן במחבת נון-סטיק ומאדים את הבצל הלבן במשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב, לריכוך.
- מוסיפים בצל סגול וכרישה וממשיכים לאדות כ-3 דקות נוספות. מוסיפים בצל ירוק ועירית, מערבבים ומאדים דקה נוספת. מסירים מהאש.
- מאווררים את האורז המבושל בעזרת מזלג ומעבירים לכלי הגשה מרכזי. עורמים על האורז את הבצלים המאודים ומערבבים קלות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
המתכון באדיבות "סוגת". כשר לפסח לאוכלי קטניות.
:עוד באותו נושא