חלות/ שושי הלפרין, עם שינויים שלי מנסיון אישי

המרכיבים:

מידה חד פעמי 200 מ״ל
2 קילו קמח. אני קונה כבר מנופה חוסך את הבלאגן.
1 וחצי כוס סוכר
2 כפות מלח
4 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
3 כוסות מים קרים
ביצה טרופה
כפית דבש
שתי כפות מים
שומשום

מסתבכות עם קליעת החלות? כך תלמדו בקלות

אופן ההכנה:

ממיסה את הסוכר והמלח במים הרותחים. ואז מוסיפה את המים הקרים.

שמה במיקסר לפי הסדר :
מים (שהמסנן בהם את הסוכר והמלח)
קמח
שמרים
בסוף את השמן

מתפיחים עד שמכפיל את הנפח (בערך שעה,תלוי במזג האוויר).

מפרישים חלה.

קולעים חלות.

מתפיחים את החלות עד שמכפיל עצמו .

חלות-לפני אפיה23.06
החלות אחרי קליעה והתפחה. צילום: ביתי

 

מפעילים את התנור על 190 -200 מעלות.

מכינים בלילה מביצה כפית דבש ושתי כפות מים,לערבב היטב.

מורחים על החלות בזהירות ! שלט יפגע בנפח של החלה(אם מוציאים את הווינר מהחלה ופוגעים בצורה שלה בשלב הזה היא לא תתקן את צורתה שוב לכן למרוח ממש בעדינות)

זורים המון שומשום( אפשר לגוון עם שומשום שחור /קצח/שקדים מולבנים פרוסים/פרג )

אופים חצי שעה או עד שרואים שיש צבע טוב.

להוציא לקרור.

חלות-אחרי אפיה 23.06
התוצאה הסופית. צילום: ביתי

 

טיפים:
1. אין בעיה לאפות את החלות לפני יום שישי/יום הצריכה!
2. על מנת לשמור על החלות טריות ובמידה ואפית אותם לפני סופ"ש, צריך לקרר את החלות ולעטוף אותם היטב בניילון נצמד/נייר כסף
ולהקפיא.
יש להוציא את החלות לפני השימוש ולהפשיר אותם , ואפשר פשוט להכניס אותם לתנור על 100 מעלות למשך כשעה – הטריות שם והריח של האפייה חוזר (-:

חלות הפוכות 23.06
טיפ: יש לקרר את החלה הפוך. צילום: ביתי

 

3. טיפ חדש ואחרון שרק ניסיתי היום ועוד לא טעמתי את תוצאותיו:
כאשר מקררים את החלה יש לקרר אותה הפוך! שהחלק העליון שלה למטה (אם הבנתי את השף קונדיטור שהמליץ על זה המטה לגרום לאדים לצאת דרך החלק עליון של החלה.

בהצלחה!

אתן מוזמנות להנות מעוד מגוון רב של מתכונים בדף הפייסבוק של 'אמהות מבשלות כשר'

https://www.facebook.com/groups/imahot.mevashlot.kasher/?fref=ts

20 News

20 News


רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לקבוצת וואטסאפ או טלגרם שלנו.