דו"ח חדש שמתפרסם היום (ג') חושף כי בשנה אחת זורקים בישראל לאשפה לא פחות מ-2.3 מיליון טון של מזון ששוויו כמעט 20 מילארד שקלים.

פירות וירקות בשוק הכרמל. צילום: פלאש90

 

את הדו"ח הפיק ארגון "לקט ישראל" שמטרתו להעביר מזון לנזקקיים בשיתוף משרד רו"ח BDO.

על פי הדו"ח, שפורסם לראשונה באתר מאקו,  כ-1.1 מיליון טון  – חצי מהמזון שנזק הוא בר הצלה. אם לא די בכך, 400 אלף טון נזר לפח כבר בשלב ההפצה, בשל פגמים באריזות. הדבר מהווה נזק כלכלי מאחר שמרבית ההשקעה הכספית מושקעת דווקא באריזה ובשינוע ולא ביצור המזון עצמו.

על פי הדו"ח, אילו היו מצילים רק כ-20% מהיקף המזון האבוד היה אפשר למלא את כל צרכי האוכלוסיה הנזקקת בישראל.

"בזבוז המזון האדיר יוכל להיחסך אם רק תהיה מודעות לנושא ורגולציה מתאימה", צוטט מנכ"ל הארגון גידי כרוך במאקו. לדבריו, "ישראל מדורגת במקום ה-18 במונחי אי ביטחון תזונתי מתוך מדינות ה-OECD, ונמצאת במקום התשיעי בשיעור ההוצאה על מזון מתוך ההוצאה על צריכה פרטית. אני קורא למשרדי הממשלה האחרים להירתם לנושא, ליזום תכנית לאומית שתפעל לצמצום אובדן המזון והצלתו ולקדם את חקיקת החוק לעידוד והצלת מזון".

אלירן קרסנטי

אלירן קרסנטי