3:38 24/11/2017
דף הבית > אשת חיל > כללי הבטיחות לשמור על ילדיכם מחנק

כללי הבטיחות לשמור על ילדיכם מחנק

כשליש מכלל מקרי התמותה מפגיעה לא מכוונת עד גיל חמש נובעים מחנק. אלו הם הכללים לצמצם את הסכנה

אתמול בערב (רביעי) פונה לבית החולים שיבא בן 3 לאחר שנחנק מסוכריית גומי.

פרמדיק מד"א שטיפל בפעוט סיפר: "כשהגענו למקום ראינו ילד כבן 3 מחוסר הכרה כשפניו כחולים. סיפרו לנו שהוא נחנק כשאכל סוכריית גומי, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ובאמצעות מלקחיים רפואיות מיוחדות שלפנו מקנה הנשימה את הסוכרייה. הילד חזר להכרה מלאה ופינינו אותו לבית חולים כשמצבו יציב".

במקרה הזה למרבה המזל ניצל הפעוט, אך על פי ארגון "בטרם", חנק מהווה את סיבת המוות המובילה בשנת החיים הראשונה והיא אחראית לשליש מכלל מקרי התמותה מפגיעה לא מכוונת עד גיל 5.

המאכלים המסוכנים ביותר העלולים לגרום לחנק אצל ילדים מתחת לגיל 5 הם מאכלים קטנים, עגולים, חלקים או קשים. לפי "בטרם",  אין לתת לילד מאכלים כאלה, אלא אם מצמצמים את הסכנה הנשקפת מהם ונוקטים בכללי זהירות הבאים:

תפוח עץ וגזר – וכל פרי או ירק קשה אחר יש לחתוך לחתיכות קטנות, או לרסק או לבשל עד שיהיו רכים, כך שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי.

ענבים – יש לחצות את הענבים לשניים לפני האכילה. אם יש בהם גרעינים, הוציאו אותם.

נקניקיות ונתחי בשר – יש לחתוך אותם לאורך ולרוחב (לא לטבעות) ונתחי בשר לחתוך לחתיכות קטנות הניתנות ללעיסה.

סוכריות – סוכריות מציצה מסוכנות במיוחד שכן הסוכרייה נמצאת זמן רב בפה ולכן סכנת השאיפה באקראי גדולה יותר. בקטגוריה זו נכללים גם סוכריות על מקל ומסטיקים.

פיצוחים – כל סוגי הפיצוחים מסוכנים לילדים מתחת לגיל 5 שנים (בעיקר גרעינים ובוטנים).

פופקורן – מסוכן בגלל גודלו, צורת הקצוות שלו ובגלל מבנה הקליפה.

מאכלים מסוכנים נוספים – צימוקים, דגים עם עצמות וחמאת בוטנים (המכילה חתיכות בוטנים).

עדי דניאל

עדי דניאל

עורכת חדשות באתר ערוץ 20
לתגובות

אולי יעניין אותך גם

Screenshot_6

יו"ר עמותת "בת מלך": האלימות חוצה מגזרים

עמותת "בת מלך" המסייעת לנשים דתיות וחרדיות יוצאת בקמפיין למאבק באלימות נגד נשים. עו"ד צילית יעקובסון: "נשים במגזר החרדי מתקשות לדבר על זה"