יקבי ברקן, היקב הישראלי המעוטר ביותר בתחרויות יין בינלאומיות, משיק לרגל חג השבועות:

יין גוורצטרמינר מסדרת האיכות SPECIAL RESERVE, בציר 2018

שנת הבציר 2018 התחילה בחורף מועט משקעים, ועונת הגשמים הסתיימה בכ-80% מכמות המשקעים של העונה המקבילה. עונת הגשמים השחונה המשיכה לחודשי אביב חמים מהממוצע ולאירועי גשם חריגים בחודש אפריל ומאי, אשר היו מלווים באירועי ברד וגשם חזק שהביאו לירידה משמעותית ביבול.

חודשי הקיץ היו קרובים מאוד לממוצע מבחינת טמפרטורות, ואף נמוכים ממנו באזורי ההר הגבוהים. עונת הגידול אמנם הייתה מאתגרת והביאה ליבול נמוך, אך איכות הפרי הייתה גבוהה ועונת ההבשלה הייתה מתונה להפליא.

האתגר הגדול של יינן הוא לבחור לכל זן ענבים את איזור הגידול הטוב ביותר עבורו. החיפוש הבלתי פוסק לפתרון האתגר הוליד את סדרת SPECIAL RESERVE, סדרת האיכות מבית יקבי ברקן. אנו מאמינים כי כל יין בסדרה אכן מהווה שילוב ייחודי ואיכותי שבו אדמות גידול מובחרות פוגשות זן ענבים אצילי.

ענבי גוורצטרמינר ספיישל רזרב נבצרו בתחילת חודש אוגוסט, בבשלות פרי מדויקת מכרם "בלוע" הצמוד למושב דלתון שבגליל העליון והגיעו ליקב באישון לילה, הותססו בטמפ' נמוכה והביאו ליצירת יין ארומטי ומרענן.

רשמי טעימה

צבע היין קש זהוב בהיר. האף ארומטי במיוחד ומציג ארומות של סלט פירות קיצי, משמשים, אפרסקים בשלים, נגיעות מי ורדים ופריחת יערת הדבש. בפה היין חצי יבש, בעל גוף בינוני-קל וניתן להרגיש במתיקות המעודנת שנשארה בתום התסיסה. טעמי פירות טרופיים, נגיעות תפוז סיני ודבש משולבים בארומות פריחת ורדים וקליפות תפוזים מסוכרים מעוגנים בחמיצות מאוזנת ומרעננת המשאירה טעם של עוד.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 75 ₪

כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.

ניתן להשיג בחנויות היין ונקודות השיווק המתמחות ברחבי הארץ.

גוורצטרמינר ספיישל רזרב של יקבי ברקו 75 ש"ח. קרדיט – יח"צ .

 

 

לרגל חג השבועות 'יקב סגל' משיק:

יין שרדונה מסדרת Free Run, בציר 2018

חג השבועות כבר בפתח ואיתו פתיחת עונת היינות הלבנים שילוו אותנו גם לאורך הקיץ ואין כמו לפתוח את החגיגה שכולה בסימן לבן עם יין איכותי וצונן.

יינות סדרה Free Run מופקים מהחלק המובחר ביותר בחומר הגלם – קליפת הענב העשירה בצבע, טעם וארומה הייחודיים לזן ולכרם ומקור הענבים בכרמי ההר הגבוהים בגליל העליון ובירושלים.

ע"י סחיטה עדינה בלבד של הקליפות לאחר התסיסה, מתקבל היין העסיסי ביותר ולו טאנינים רכים ומבנה קטיפתי. ביין זה אין שימוש כלל בסחיטה חזקה אשר עלולה להוביל למרירות ולעפיצות.

שרונה סדרת Free Run , בציר 2018

היין הלבן הראשון בסדרת Free Run המושק כשנה לאחר השקת הסדרה המצליחה

היין הרמוני ושלם, מינרלי ורענן, עם ארומה טרופית עוצמתית ונגיעות עץ אלון קלוי המוסיף מורכבות ועושר טעמים ליין יוצא דופן זה.

ה Free Run- הוא החלק המשובח ביותר שמגיע מהסחיטה הראשונית והעדינה של קליפות הענב. את החלק הזה הפרדנו, התססנו ויישנו על השמרים ("Sur Lie") בחביות עץ אלון צרפתי למשך 6 חודשים.

מחיר מומלץ לצרכן : 65 ₪

כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.

הסדרה תשווק בחנויות היין ונקודות השיווק המתמחות ברחבי הארץ.

 

שרדונה סדרת FREE-RUN-65 ש"ח. קרדיט – יח"צ.

GRASS – GEWURZTRAMINER

יקב C. Grass נחשב לאחד היקבים הגדולים ביותר בתעשיית היין ההונגרית שצבר לעצמו שם עולמי. היקב נוסד בשנת 1990 ומעסיק כיום כמעט 400 מגדלי גפנים עם יכולת ייצור של 14 מיליוני ליטרים. היקב ממוקם באזור הונגריה העליונה Feiso-Magyarorszag שסופח ברובו לסלובקיה.

היין עשוי מ-100% ענבי גוורצטרמינר, הגדלים באדמות יער שעשירות באבני גיר ואדמה. גפנים בוגרות בנות 5-15 שנים הן ראשיתו של תהליך מסורתי לייצור יין.

צבע: זהב

ארומה: עלי ורדים, סיגליות, ליצ'י ודבש.

טעם: גוף מלא ומעט עוקצני.

מומלץ לשתות לצד מנות אחרונות ומתוקים בטמפרטורה של 10-12 מעלות צלזיוס.

אחוז כוהל: 12.5%

נפח: 750 מ"ל

C-GRASS-GEWURZTRAMINER. צילום – יח"צ.

 

לראשונה בישראל: יין שצמח על קומפוסט קפה ממוחזר

היין הוא פרי שיתוף פעולה סביבתי של חברת נספרסו ויקב הרי גליל. לאור ההצלחה מכריזות החברות על הרחבת שיתוף הפעולה לכרמים נוספים

שיתוף הפעולה הסביבתי של חברת נספרסו ויקב הרי גליל, שיצא לדרך בסוף 2017, מניב תוצאה ראשונה  ומרגשת בדמות יין סוביניון בלאן מכרם משגב עם שגפניו גדלו על קומפוסט קפה ממוחזר. במסגרת שיתוף הפעולה מעבירה חברת נספרסו ליקב הרי גליל, ללא עלות, את כל הקפה המתקבל מתהליך המיחזור של הקפסולות בישראל. הקפה הממוחזר מגיע לחברת  גרין-קומפוסט והיא מעבדת אותו לקומפוסט ייחודי.

נספרסו העולמית משקיעה למעלה מ 25 שנים בתכניות סביבתיות החל משלב גידול הקפה ועד למיחזור הקפסולות. בישראל כל לקוח המעוניין בכך מקבל שקית אטומה לאיסוף הקפסולות, אותה הוא יכול למסור בבוטיקים, או לשליח שמגיע אליו הביתה.  

הקפסולות העשויות אלומיניום, חומר הניתן למיחזור אינסופי, נגרסות במערך המיחזור של החברה במודיעין, האלומיניום מועבר לתעשייה, מותך ומשמש לייצור מוצרים חדשים, ושאריות הקפה מועברות ליקב הרי גליל, יקב בר קיימא הראשון בישראל, לטובת דישון אקולוגי.

קפה הוא חומר בעל תכונות המסייעות לשיפור מבנה הקרקע והעשרתה במינרלים. ניתוח של הקפה הממוחזר של נספרסו, שנערך במעבדה ע"י פרופ' מיכה רביב, הצביע על ערכי דישון גבוהים, ותכולת חנקן גבוהה במיוחד. מומחי הכרמים של היקב מסבירים כי קומפוסט המכיל רכיבים טבעיים בלבד, עשיר במינרלים, תורם לחיוניות הגפנים ולגידול ענבי יין איכותיים. תוצאות המיזם בדמות בקבוק יין ראשון, ותוצר הענבים, הוביל את שתי החברות להחלטה להמשיך את שיתוף הפעולה ולהרחיב אותו לכרמים נוספים.

בקבוק היין הראשון שמושק משיתוף הפעולה הינו סוביניון בלאן 2018 מכרם משגב עם- יין לבן יבש של הרי גליל, מענבי סוביניון בלאן שגדלו על מצע של קומפוסט מקפה ממוחזר. ליין צבע בהיר טיפוסי, ארומות בולטות של פירות טרופיים כגון אפרסק לבן, פיג'ויה ופירות הדר. ביין מורגשת היטב תחושה של מינרליות יחד עם חומציות מאוזנת, אשר מוסיפים לו מורכבות ומרקם של סוביניון בלאן טעים ומרענן.

סוביניון בלאן 2018 יקב הרי גליל. קרדיט – חגית גורן.
מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20