דף הבית > פנאי ולייף סטייל > אוכל > טובה ומתוקה: 6 מתכונים לעוגה מושלמת לראש השנה

טובה ומתוקה: 6 מתכונים לעוגה מושלמת לראש השנה

גם כשמדובר על שנה חדשה, כולם יודעים שאין חגיגה בלי עוגה. אז כדי לחסוך לכם את החיפושים אספנו בשבילכם מתכונים מומלצים לעוגות לראש השנה הקרוב, לכם נשאר רק להכין, לאפות ולסחוט מחמאות

עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל. צילום: יח"צ

1. עוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל – פרווה | באדיבות אלפרו

לרגל ראש השנה מותג אלפרו מציג מתכון טבעוני חגיגי ומדהים במיוחד לעוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל ושקדים. קינוח פרווה מושלם אחרי ארוחות החג או לבוקר למחרת עם הקפה.

מרכיבים לעוגה בגודל תבנית 26:

לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים:
* 3 תפוחים ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים
* 75 גרם מרגרינה בטעם חמאה או שמן קוקוס
* 1 כוס סוכר חום
* 3 כפות אלפרו סויה לבישול
* 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים

לבלילה:
1  כוס משקה שקדים אלפרו
1  גביע מעדן סויה אלפרו בטעם קרמל
1  כוס סוכר 
1  כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
1/3  כוס שמן קנולה
2  כוסות קמח לבן
3  כפות קורנפלור
1  שקית אבקת אפייה

לקרם וניל-שקדים:
1  כוס משקה שקדים אלפרו
1  כוס שמנת מתוקה פרווה 
1  חבילת אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  1.  מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה. 
  2.  לקרמל: במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים מרגרינה / שמן קוקוס. מוסיפים סוכר חום, מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין. מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים נמרצות.
  3. כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש ויוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים ומערבבים היטב. מניחים בצד. 
  4. מסדרים את פלחי התפוחים על צידם הישר על פני הקרמל, ומצמידים כלפי מטה.
  5. לעוגה: בקערה טורפים משקה שקדים עם מעדן בטעם קרמל עד שהתערובת חלקה. מוסיפים סוכר, תמצית וניל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ומערבבים שנית. 
  6. בקערה נפרדת מנפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מערבבים היטב.
  7. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים, ובוחשים רק עד שאין גושים. יוצקים חצי מהבלילה על  התבנית עם התפוחים, ומחליקים אותה עד לכיסוי מלא של התפוחים. יוצקים את החצי השני לתבנית השנייה ומיישרים. 
  8. מכניסים את שתי התבניות למדפים שונים בתנור ואופים במצב טורבו כ-35 דקות, עד שהבלילה מתמצקת ומשחימה וקיסם הנכנס לתוכה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות מוחלטת. 
  9. לקרם וניל-שקדים: יוצקים לקערת מיקסר משקה שקדים, שמנת מתוקה פרווה ואינסטנט פודינג וניל. מקציפים על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול.
  10. מרכיבים את העוגה: מזלפים את קרם הווניל על חצי העוגה ללא התפוחים. לוקחים את חצי העוגה עם התפוחים והקרמל, והופכים בזהירות מעל קרם הוניל כך שהצד של התפוחים יהיה העליון (אפשר להיעזר בצלחת). מסירים את נייר האפייה מעל החלק העליון של העוגה. מניחים את השקדים המקורמלים שנותרו במחבת במרכז העוגה (אם הקרמל טיפה התמצק, מחממים שנית ואז יוצקים מעל מרכז העוגה). מגישים או שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

2.  עוגת תפוחים, גזר, דבש וקרמבל – פרווה | באדיבות קפה גרג

עוגת דבש וקרמבל. צילום: שאטרסטוק

 

רשת קפה גרג תציע לרגל חג ראש השנה  עוגת תפוחים, גזר, דבש וקרמבל מעל. מדובר בעוגה אוורירית, מלאה  בארומה ועשירה בטעמים. עוגת הדבש עשירה בטעמים, ונימוחה בפה. מתאימה גם כקינוח לארוחת חג וגם כמתנת אירוח. ניתן להשיג את העוגה בסניפי הרשת, אך אם אתם בעד עבודה ביתית הקונדיטורית הראשית של רשת קפה גרג, שרית גז מעניקה, לקראת החג את המתכון המנצח לעוגת הדבש. המתכון קל להכנה, נוח ומהיר.

רכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

  • חצי כוס סוכר לבן
  • חצי כוס סוכר חום
  • חצי כוס דבש
  • 1.5 כוס שמן קנולה
  • 1.5 כוס קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 6 ביצים
  • 1 כפית קינמון
  • קורט הל
  • 2 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס
  • 3 גזרים קלופים ומגוררים גס
  • 50 גר' אגוזי מלך גרוסים
  • 50 גר' צימוקים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קמח, אבקת אפיה, קינמון והל בעזרת כף.
  2. מקציפים במיקסר סוכר, ביצים ודבש, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה את השמן.
  4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עם אבקת האפייה וההל שערבבנו בהתחלה עד ליצירת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את האגוזים, התפוחים, הגזר והצימוקים לתוך התערובת ומקפלים בעדינות.
  6. יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים כ40 דק ב180 מעלות

*יש לצנן את העוגה לפני ההגשה.

 

3. עוגת דבש קלאסית בטעם של פעם – פרווה | באדיבות רשת ביגה

 

עוגת דבש קלאסית. צילום: שאטרסטוק

 

רשת קפה ביגה תשיק לרגל ראש השנה עוגת דבש קלאסית, בטעם של פעם. מדובר בעוגה אוורירית. עוגת הדבש עשירה, ונימוחה בפה. מתאימה גם כקינוח לארוחת חג וגם כמתנת אירוח. רשת קפה ביגה, מעניקה, לקראת החג את המתכון המנצח לעוגת הדבש. המתכון קל להכנה, נוח ומהיר. ניתן להשיג את העוגה בסניפי הרשת.

 

רכיבים ל- 2 תבניות אינגליש קייק: 

  • 6 ביצים 
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • כוס דבש
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפיות נס קפה
  • כוס מים רותחים
  • 2.5 כוסות קמח
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 2 כפיות קינמון

אופן הכנה:

  1. מערבבים בכוס מים חמים את הנס קפה ושמים בצד לצינון
  2. שמים בקערה את הקמח, אבקת אפייה וקינמון ומערבבים היטב
  3. מקציפים במיקסר ביצים, סוכר וסוכר וניל 
  4. להוסיף להקצפה דבש, שמן ואת הנס קפה ולהקציף במהירות נמוכה
  5. להוסיף למיקסר את תערובת הקמח עם אבקת האפייה והקינמון ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  6. לשמן את התבניות וליצוק את הבלילה לתוכן
  7. יש לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כ- 40 דקות. 

*יש לצנן את העוגה לפני ההגשה

 

4. עוגת תפוחים מתובלת עם טופי קרמל מלוח – פרווה | באדיבות אלפרו

צילום: אולגה טוקשר

 

המותג אלפרו מציע לכבוד ראש השנה עוגת פרווה מנצחת, עוגת תפוחים מתובלת עם טופי וקרמל מלוח טעימה בטרוף, לטבעונים שבינינו וגם לאלה שרוצים להפתיע את האורחים בעוגת תפוחים פרווה משגעת בתום הארוחה החגיגית.

 

מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:

לבצק:

  • 2 תפוחים בינוניים, קלופים
  • 3 כפות סירופ מייפל טבעי
  • 3 כפות זרעי פשתן טחון
  • 1/3 כוס מים פושרים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו
  • 1 כף חומץ 5%
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)
  • חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)

להגשה:

  • מעט אבקת סוכר
  • חופן שקדים פרוסים קלויים
  • סילאן

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
  2. מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.
  3. מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.
  4. מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.
  5. מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.
  6. מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק.
  7. מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
  8. מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן את כל רכיבי המתכון, למעט המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש הכי נמוכה כ- 15 דקות, עד שמתקבל רוטב קרמל סמיך.
  9. מוסיפים את המלח לפי הטעם ומערבבים.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.
  11. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים עם רוטב טופי קרמל מלוח בצד.

טיפים נוספים:

  • ניתן להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.
  • הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.
  • תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.
  • אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי.
  • ניתן להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, או להשמיט אותם מהמתכון.

5. עוגת דבש קרמבל תפוחים – פרווה | באדיבות רשת מלונות "רימונים"

עוגת דבש קרמבל תפוחים. צילום: גל פוני

 

עוגת דבש הינה אחד מהסממנים הבולטים ביותר של ראש השנה ו(כמעט) בכל בית בישראל, מוגשת עוגת הדבש על שולחן החג ותופסת את מקומה המכובד. לכל משפחה יש את מתכון עוגת הדבש המסורתית שלה. רשת מלונות רימונים, מתכבדת להגיש לכבוד ראש השנה תשע"ט וחגי תשרי את מתכון עוגת הדבש קרמבל תפוחים של הרשת, אותו יצר והגה השף הרשתי – שף ניסים (יעקב) לוי.

החומרים:

  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס תה חזק שעשוי מ-2 תיונים לפחות
  • 1/3 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 11/4 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית קקאו כהה
  • קמצוץ סודה לשתייה
  • גרידה מקליפת לימון אחד,
  • קינמון, ציפורן
  • 50 גרם קוביות תפוחים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במערבל דבש, שמן, סוכר, תה.
  2. מוסיפים את הביצים.
  3. מערבלים ומוספים את החומרים היבשים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
  5. מערבבים את קוביות התפוחים עם מעט קמח מעורב בסוכר חום.
  6. מפזרים מעל תערובת העוגה את קוביות התפוחים המעורבבות במעט קמח וסוכר חום.
  7. אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.

 

6. עוגת דבש ללא גלוטן – פרווה | באדיבות רשת ביגה

עוגת דבש ללא גלוטן. צילום: אלעד גוטמן

 

רשת קפה ביגה מעניקה מתכון עוגת דבש ללא גלוטן. חגיגית, מתאימה כקינוח לארוחת החג ונימוחה בפה.

 

מצרכים לכ-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק:

  • 120 ג' (חצי כוס) סוכר לבן
  • 120 ג' (חצי כוס) סוכר חום כהה
  • 300 ג' (כוס ורבע) שמן סויה
  • 360 ג' (כוס וחצי) דבש
  • 280 ג' (6 יחידות) ביצים
  • 420 ג' (3 כוסות) קמח לבן ללא גלוטן מנופה
  • 10 ג' (כפית גדושה) אבקת אפייה
  • 6 ג' (כפית מחוקה) קינמון טחון
  • 3 ג' (חצי כפית) סודה לשתייה אבקה
  • 3 ג' (חצי כפית) מלח
  • 2 ג' (קורט) ציפורן טחון
  • 200 ג' תה (שלושת רבעי כוס מים + תיון אחד)

אופן ההכנה :

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות .
  2. מכינים את התה .שמים בכוס מים רותחים ומכניסים את התיון- שמים בצד להתקרר.  
  3. מערבבים בקערה יבשה בצד את כל החומרים היבשים : קמח , אבקת אפייה, סודה, מלח ותבלינים .
  4. במיקסר מצויד במטרפה , טורפים את הסוכר הלבן , הסוכר החום , השמן והדבש לתערובת הומוגנית . מוסיפים את הביצים למיקסר ומערבבים היטב .
  5. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים במהירות איטית עד לתערובת חלקה .
  6. מוסיפים את התה בהדרגה .
  7. מחלקים לתבניות אפייה . כ-600 גרם לתבנית אינגליש קייק קלאסית .
  8. אופים במשך כ-40-45 דקות .
  9. מניחים להתקרר בחוץ לפני שאורזים .
  10. מומלץ לתת לעוגה לנוח יום לפני שטועמים, העוגה רק תהיה טובה יותר .

אולי יעניין אותך גם

המדריך המלא איך לעבור את צום יום כיפור בשלום

מדי שנה, לפני הצום רבים מאיתנו שבוחרים לצום, חווים את אותן המחשבות של איך כדאי להתכונן לצום ומה לאכול ולעשות כדי לא להרגיש רעבים. סוזן באוורמן, תזונאית קלינית מחברת הרבלייף, מציגה כמה טיפים לקראת הצום הקרב