לקראת חג השבועות רשת קפה גרג מציעה מתכון גלילות חציל ממולאות גבינת עיזים.

להכנה קלה בבית. באדיבות אלעד אמסלם, השף הראשי של הרשת.

במתכון הזה החציל יחד עם הגבינה, הבזיליקום, העגבניות ועוד יוצר שילוב של טעמים בפה בביס אחד מושלם.

גלילות חציל ממולאות גבינת עיזים

מרכיבים ל– 12יחידות:

2 חצילים

גבינת עיזים

2 קופסאות של עגבניות מרוסקות

4 שיני שום פרוסות

חופן עלי בזיליקום טריים

1 בצל

שקית של פתיתי מוצרלה

קורט מלח

קורט פלפל שחור

וקורט סוכר לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 סמ'.
  2. מושחים את הפרוסות בשמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור עד להשחמה.
  3. במחבת מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את פרוסות השום, עגבניות מרוסקות, מעט מלח, פלפל שחור וסוכר לפי הטעם.
  4. מוסיפים את עלי הבזיליקום, ונותנים לרוטב להתבשל מס' דקות.
  5. לוקחים את פרוסות החצילים, ממלאים כל פרוסה ב-50 גר' גבינת עיזים ומגלגלים.
  6. שופכים לתבנית הגשה את רוטב העגבניות, מסדרים מעל את גלילות החצילים ומפזרים את פתיתי המוצרלה.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 כ- 10 דק'.
  8. מפזרים מעל עלי בזיליקום טרי.

בתאבון!

צילום – קונספטיק.
מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20