19:41 22/06/2018
דף הבית > פנאי ולייף סטייל > אוכל > חלה לשבת: את המתכון הזה אתם חייבים לנסות השבוע

חלה לשבת: את המתכון הזה אתם חייבים לנסות השבוע

התרגלתם לקנות חלות במאפיה? אולי בזכות המתכון הזה מאתר "בישולים" - השבוע תחליטו לאפות בעצמכם חלה ביתית וטעימה לכבוד שבת. תתחילו להתכונן למחמאות

צילום: Pixabay

 

מצרכים:

  • 500 גרם קמח שמרים אסם
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס מים
  • 50 גרם דבש
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה:

  • בקערת מיקסר מניחים את הביצה והמים ומתחילים ללוש עם וו לישה במהירות נמוכה.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח ואחריו את הדבש.
  • ממשיכים ללוש כ-3 דקות לקבלת בצק.
  • מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמן ואחריו את המלח.
  • ממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות.
  • מכסים במגבת ומתפיחים באזור חמים ולח כ-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים רצועות.

קולעים לצמה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב כ-45 דקות.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מברישים בעדינות את החלה בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום, פרג או מלח גס ואופים כ-25 דקות.

 בחרתם להכין כמות כפולה? שימו לב כי הפרשת חלה בברכה נהוג לעשות החל מ-1.6 ק"ג קמח (בין 1.2 ק"ג ל-1.6 נהוג להפריש ללא ברכה).

בתיאבון ושבת שלום.

 

המתכון באדיבות אתר "בישולים". למתכונים נוספים לחצו כאן.

 

 

אולי יעניין אותך גם

רעבים? מצאנו עבורכם את ארוחת הצהריים המושלמת

אנחנו יודעים שתפסנו אתכם בדיוק באמצע התכנונים של מה לאכול היום, אז קבלו את המלצת רשת קפה גרג לפיש אנד פוטטו קריספי ועשיר בטעמים. אה כן, ויש גם מתכון