דף הבית > פנאי ולייף סטייל > אוכל > חלה לשבת: את המתכון הזה אתם חייבים לנסות השבוע

חלה לשבת: את המתכון הזה אתם חייבים לנסות השבוע

התרגלתם לקנות חלות במאפיה? אולי בזכות המתכון הזה מאתר "בישולים" - השבוע תחליטו לאפות בעצמכם חלה ביתית וטעימה לכבוד שבת. תתחילו להתכונן למחמאות

צילום: Pixabay

 

מצרכים:

  • 500 גרם קמח שמרים אסם
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס מים
  • 50 גרם דבש
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה:

  • בקערת מיקסר מניחים את הביצה והמים ומתחילים ללוש עם וו לישה במהירות נמוכה.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח ואחריו את הדבש.
  • ממשיכים ללוש כ-3 דקות לקבלת בצק.
  • מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמן ואחריו את המלח.
  • ממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות.
  • מכסים במגבת ומתפיחים באזור חמים ולח כ-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים רצועות.

קולעים לצמה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב כ-45 דקות.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מברישים בעדינות את החלה בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום, פרג או מלח גס ואופים כ-25 דקות.

 בחרתם להכין כמות כפולה? שימו לב כי הפרשת חלה בברכה נהוג לעשות החל מ-1.6 ק"ג קמח (בין 1.2 ק"ג ל-1.6 נהוג להפריש ללא ברכה).

בתיאבון ושבת שלום.

 

המתכון באדיבות אתר "בישולים". למתכונים נוספים לחצו כאן.

 

 

אולי יעניין אותך גם

טעים, בריא ופרווה: מתכון למרענן הרשמי של הקיץ

המותג אלפרו מציע מתכון לגרסה בריאה ומהירה למבוגרים וילדים לגלידה טבעונית משגעת, פינוק קפוא ללא לקטוז לימי הקיץ החמים עם שלושה מרכיבים בלבד