בעקבות עתירה לבג"ץ פינה הח"כ את הלשכה שמומנה על ידי הכנסת. עם זאת ג'בארין לא יחוייב להשיב לקופת המדינה את הכספים שבוזבזו

ח"כ יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת) פינה לשכה פרלמנטרית ששכר במימון הכנסת במבנה בלתי חוקי באום אל-פאחם. המהלך נעשה בעקבות עתירה של תנועת "רגבים" לבג"ץ.
השימוש במבנה המדובר נאסר, ואף הוצא נגדו צו הריסה. על פי תקנות הכנסת, זכאים הח"כים כי הכנסת למימון לשכה פרלמנטרית בימי העבודה שמחוץ למשכן בשווי של עשרות אלפי שקלים בשנה, הזכאות מומשה ב- 2016 על ידי כ-30 חברי כנסת מכל הסיעות.

ב"רגבים" אומרים כי העתירה לבג"ץ נעשתה לאחר "פניות חוזרות ונשנות" ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין וליועמ"ש הכנסת איל ינון. "העתירה לבג"ץ הוגשה לאחר שהפניות החוזרות ונשנות לא נענו כפי דרישות החוק, ובשנת 2017 אף החלה הכנסת לשלם תוספת של יותר מ-10 אחוזים משכר הדירה החודשי ששילמה בשנת 2016 על לשכתו של ג'בארין", נמסר מדוברות העמותה.
עוד נמסר כי יו"ר הכנסת אמנם "העביר את הטיפול לועדת האתיקה, שהבהירה לג'בארין כי עליו לפנות את הלשכה, אולם קבעה כי אינו צריך להחזיר את דמי השכירות לקופת הכנסת".

"מימון לשכה רשמית מכספי הכנסת במבנה בלתי חוקי – מעשה בלתי סביר"
בפסק הדין שניתן אתמול (חמישי) בבג"ץ נקבע כי העתירה השיגה את מטרתה בכך שהופסק השימוש הפרלמנטרי במבנה הבלתי חוקי. עם זאת, דחה בג"ץ את בקשת רגבים כי חבר הכנסת ג'בארין ישיב את דמי השכירות שמימנה הכנסת שלא על פי דין.
מטעם עמותת "רגבים" נמסר: "מימון לשכה רשמית מכספי הכנסת במבנה בלתי חוקי הינו מעשה בלתי סביר, המעודד בכסף של ממש, עבריינות בניה, ומדובר במציאות שאין לקבלה".
"אין מדובר בכספי ציבור "סתם", אלא בכספיה של כנסת ישראל המפרנסת את בעלי המבנה", אומרים בעמותה. "לא ייתכן שהרשות המחוקקת תממן הפרה כה בוטה של חוקיה עצמה. צר לנו שבית המשפט לא מצא לנכון לחייב את השבת הכספים שניתנו שלא כדין, ואנו תמהים על חבר הכנסת ג'בארין, שלא מצא לנכון לעשות זאת מיוזמתו".