צילום: Pixabay

 

החופש הגדול כבר כאן, הילדים בחופש, ביליתם בכל מקום אפשרי, אכלתם בחוץ וטעמתם מכל הבא ליד. החופשה, מלבד היותה מלאה בפיתויי אוכל שבהחלט אינם מזינים, היא גם זמן מצוין לבלות עם הילדים. הזמן הפנוי הוא הזדמנות מצוינת לבשל יחד. מלבד ערך עבודת הצוות בבישול יחדיו, הילדים נחשפים לדרך הכנת האוכל ומפתחים את היכולות האישיות שלהם. טונה סטארקיסט מציגה טיפים לבישול עם ילדים ומציעה מתכון לפיצה טונה שכל המשפחה תאהב.

הקפידו על כללי בטיחות

כדי שלילדים תינתן יותר עצמאות במטבח ואתם תוכלו להיות רגועים, השתמשו בכלים ידידותיים לילדים ולא בכלים מסוכנים כמו סכין חדה. כאשר נעשה שימוש באש, שימו לב שעליכם תמיד להיות לידה ולהשגיח. הסבירו לילדיכם את חשיבות כללי הבטיחות וליווי אדם בוגר בעת העבודה במטבח.

תנו להם לקחת חלק

למדו את הילדים לקלף בזהירות את הירקות בעזרת קולפן מתאים, לערבב רכיבים, או ליצור קציצות. פעולה זו בונה את הדימוי העצמי, גורמת לילדים תחושת גאווה והישג, ואתם תתפלאו איך הם טורפים את מה שהכינו בלי שתצטרכו לנדנד.

הגביהו אותם

דאגו להגבהה מיוחדת על ידי כיסא או דרגש כדי שלילדים יהיה יותר קל להצטרף לבישול.

שלבו מזונות בריאים

ככול שתחשפו את ילדיכם בעבודה לחומרי גלם חדשים כמו ירקות, דגים, תבלינים וכדומה, הם יהנו מתהליך הבישול יותר וכן יעזו לטעום את המאכלים שסירבו לאכול קודם לכן. בדרך כלל שילדים מבשלים הם טועמים תוך כדי התהליך  לדוגמא: אם נשלב בהכנה הארוחה טונה, אשר אינה נראית כמו דג, נאפשר גם לילדים שאינם חובבים את הריח והמראה של הדג, להיחשף לאכילת דגים ולערכים התזונתיים שלהם.

שמרו על היגיינה

הקפידו על כללי ניקיון והיגיינה בעבודה במטבח. פעולה זו תרגיל את הילדים לדאוג לסדר ולניקיון בשגרה היומית שלהם.

תנו לילד לבטא את עצמו

אפשרו לילד חופש יצירתי, תנו לו להפעיל את הדמיון בצורת ההגשה או בתוספת מרכיב שאינו נמצא במתכון. הילד יקבל החלטות וירגיש תחושת שייכות.

העיקר הכוונה

אל תשכחו לכל אורך הדרך להחמיא לילד גם אם המתכון לא יצא בדיוק כמו שרציתם. בסופו של דבר, העיקר שהילדים נהנו ואכלו את המנה שהכינו. חשוב לחזק את הביטחון העצמי של הילד גם כאשר הוא מתכוון ולא מצליח.

ולסיום, אם כבר הגעתם לכאן – קבלו מתכון לפיצה טונה שכיף להכין עם הילדים וגם כולם יאהבו.

פיצה בתוספת טונה מעושנת

צילום: ניר עצמון

מצרכים-

לבצק:

  • 2 כוסות קמח 
  • 1/2 כפית מלח
  • 1  כף שמן (שסונן מקופסת הטונה)
  • 20 גר' שמרים יבשים
  • 1/2  כפית סוכר
  • 3/4  כוס מים פושרים 

לרוטב:

  • קופסת עגבניות מרוסקות (400 ג')
  • 150ג' גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת
  • 1 קופסת סטארקיסט פילה טונה מעושן בשמן קנולה (מסוננת – יש לשמור את השמן בצד – ומפוררת)
  • 2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
  • חופן זיתים שחורים מגולענים
  • בצל סגול בינוני פרוס לפרוסות דקות
  • פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • מערבבים את החומרים לבצק, עד שנהיה גמיש, מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה וחצי.
  • מטגנים בצל מוסיפים שום ועגבניות מרוסקות ומתבלים לפי הטעם.
  • מרדדים את הבצק ומורחים מעליו את רוטב העגבניות.
  • מפזרים גבינה, טונה, בצל, עגבניות וזיתים שחורים.
  • אופים בתנור על 180 מעלות למשך כחצי שעה – תלוי בעובי הרידוד של הבצק – עד אשר הבצק זהוב.