זיתים מוקפצים עם שום ובצל

מצרכים

250 גרם של זיתים מסוגים שונים

50 גרם של מלפפונים חמוצים

50 גרם של בצל מוחמץ

2 שיני שום

לימון אחד (גרידת לימון ומיץ)

ענף רוזמרין אחד

כפית ממרח עגבניות

כפית אורגנו

חצי כפית טימין

2 כפות שמן זית

קרדיט – Teka

 

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הזיתים, המלפפונים החמוצים והבצל יחד עם האורגנו. מוסיפים את הטימין, הרוזמרין הקצוץ, ממרח העגבניות ואת גרידת הלימון. 

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הזיתים במשך כמה דקות.

לאחר מכן, מוסיפים למחבת את השום ואת מיץ הלימון. מטגנים במשך דקה ומורידים מהאש. 

ניתן לאכול את הזיתים קרים או חמים. הזיתים יכולים להישמר במקרר למשך זמן רב מאוד וטעמם רק משתבח ככל שעובר הזמן. 

קרדיט – Teka

 

 מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20