מה בתפריט?

  • חזה בקר – 3 ק"ג חתוך לקוביות 4X4 ס"מ
  • בצל לבן – 4-5 ראשים בינוניים חתוכים לרצועות
  • שום קצוץ – 1 כף
  • תמרינד (תורשי) – 1 כף
  • פפריקה חריפה – 1 כף
  • חמלי סונלי (תבלין גרוזיני) – 1 כף
  • עגבניות מרוסקות (איטלקיות) – 1.5 ק"ג בקופסה
  • כוסברה 150 גרם קצוצה
  • פטרוזיליה – 150 גרם קצוצה
  • מלח, פלפל

כמויות ל-8-10 מנות.  

שמים סיר על האש עם שמן, כשהשמן חם, מוסיפים בתוכו בשר, קצת מלח, פלפל ומטגנים עד שהבשר מקבל צבע. מוסיפים את הבצל החתוך וממשיכים לערבב ולטגן כ-10 דקות עד שהבצל יקבל צבע חום. מוסיפים 2 מצקות של מים וממשיכים לבשל עד שהמים יתאדו. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ו-2 מצקות של מים.

מוסיפים תבלינים (חמלי סונלי, פפריקה חריפה, שום קצוץ, תמרינד), קצת מלח ופלפל וממשיכים לבשל כשעה עד שהבשר יהיה רך. מוסיפים ירק קצוץ לתוך הסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.

מגשים עם פולנטה או אורז לבן.

בתיאבון!

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20