דף הבית > פנאי ולייף סטייל > אוכל > המתכון המושלם לחליה גיאורגית מסורתית

המתכון המושלם לחליה גיאורגית מסורתית

מה הדרך הטובה ביותר להכין את המעדן המזוהה עם המטבח הגיאורגי? המתכון כבר בפנים. בשיתוף עם מסעדת Shallot

מה בתפריט?

  • חזה בקר – 3 ק"ג חתוך לקוביות 4X4 ס"מ
  • בצל לבן – 4-5 ראשים בינוניים חתוכים לרצועות
  • שום קצוץ – 1 כף
  • תמרינד (תורשי) – 1 כף
  • פפריקה חריפה – 1 כף
  • חמלי סונלי (תבלין גרוזיני) – 1 כף
  • עגבניות מרוסקות (איטלקיות) – 1.5 ק"ג בקופסה
  • כוסברה 150 גרם קצוצה
  • פטרוזיליה – 150 גרם קצוצה
  • מלח, פלפל

כמויות ל-8-10 מנות.  

שמים סיר על האש עם שמן, כשהשמן חם, מוסיפים בתוכו בשר, קצת מלח, פלפל ומטגנים עד שהבשר מקבל צבע. מוסיפים את הבצל החתוך וממשיכים לערבב ולטגן כ-10 דקות עד שהבצל יקבל צבע חום. מוסיפים 2 מצקות של מים וממשיכים לבשל עד שהמים יתאדו. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ו-2 מצקות של מים.

מוסיפים תבלינים (חמלי סונלי, פפריקה חריפה, שום קצוץ, תמרינד), קצת מלח ופלפל וממשיכים לבשל כשעה עד שהבשר יהיה רך. מוסיפים ירק קצוץ לתוך הסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.

מגשים עם פולנטה או אורז לבן.

בתיאבון!

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20

אולי יעניין אותך גם

איך כורים ביטקוין דרך חברות כרייה?

מטבע הביטקוין הפך בשנים האחרונות להיות אחד המטבעות הנסחרים ביותר בשוק, עם פופולריות שרק הולכת ועולה