המתכון המושלם לחליה גיאורגית מסורתית
מה הדרך הטובה ביותר להכין את המעדן המזוהה עם המטבח הגיאורגי? המתכון כבר בפנים. בשיתוף עם מסעדת Shallot
מה בתפריט?
- חזה בקר – 3 ק"ג חתוך לקוביות 4X4 ס"מ
- בצל לבן – 4-5 ראשים בינוניים חתוכים לרצועות
- שום קצוץ – 1 כף
- תמרינד (תורשי) – 1 כף
- פפריקה חריפה – 1 כף
- חמלי סונלי (תבלין גרוזיני) – 1 כף
- עגבניות מרוסקות (איטלקיות) – 1.5 ק"ג בקופסה
- כוסברה 150 גרם קצוצה
- פטרוזיליה – 150 גרם קצוצה
- מלח, פלפל
כמויות ל-8-10 מנות.
שמים סיר על האש עם שמן, כשהשמן חם, מוסיפים בתוכו בשר, קצת מלח, פלפל ומטגנים עד שהבשר מקבל צבע. מוסיפים את הבצל החתוך וממשיכים לערבב ולטגן כ-10 דקות עד שהבצל יקבל צבע חום. מוסיפים 2 מצקות של מים וממשיכים לבשל עד שהמים יתאדו. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ו-2 מצקות של מים.
מוסיפים תבלינים (חמלי סונלי, פפריקה חריפה, שום קצוץ, תמרינד), קצת מלח ופלפל וממשיכים לבשל כשעה עד שהבשר יהיה רך. מוסיפים ירק קצוץ לתוך הסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
מגשים עם פולנטה או אורז לבן.
בתיאבון!