No Tag To Print

ארכיון. צילום: שאטרסטוק

הכי טעימה שיש: מתכון לעוגת שמרים מדהימה

בחורף הקרוב אין דבר שאנחנו צריכים יותר עוגה טעימה שתלווה את כוסות התה שנשתה. העוגה הבאה מתאימה בהחלט למשימה. טעימה מאוד ומפנקת.

רולדת שמרים במילוי פרג / שף מיכה כלפה

מצרכים:
1 קילו קמח לבן
50 גרם שימרית
200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה
250 מ"ל חלב / מיץ תפוזים
4 ביצים
כפית של גרדת לימון
200 גרם סוכר
1 כפית תמצית או משחת וניל
1/2 כפית מלח

למלית הפרג:
שלוש מאות גרם פרג טחון טרי וחייב טרי!!!
100 גרם חמאה / מחמאה
1 כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים/חלב
ארבע כפות דבש
מיץ מחצי לימון גדול
גרידה מלימון גדול
חופן צימוקים

ארכיון. צילום: שאטרסטוק
אופן ההכנה :

מבשלים את כל חומרי המלית על אש בינונית/קטנה, ומערבבים כל הזמן עד שנהיה עיסתי מעט. לאחר מכן מקררים טוב לקראת המריחה.

אופן הכנת הרולדה:

1. מכנסים למיקסר את הקמח הסוכר והשמרים ומערבבים עם וו לישה.
2. מוזגים גם את החלב, ואחר כך את החמאה המומסת, את הביצים, הוניל, וגרדת הלימון.
3. ממשכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד ויפה.
4. כמו בכל בצק שמרים, את המלח תמיד בסוף, נוסיף את המלח עכשיו לבצק, ונמשיך ללוש את הבצק עוד 5 דקות כך שהמלח יכנס טוב לבצק.
5. נותנים לבצק לתפוח בקערה כשהיא מכוסה בניילון נצמד למשך כשעה או עד שהבצק הכפיל את הגודל שלו (בחורף גם שעתיים).
6. לאחר ההתפחה, מוצאים את הבצק מהקערה ומורדים לו את האוויר ע"י לחיצות על הבצק.
7. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, ומרדדים כל כדור למלבן.
8. על המלבן מורחים את המלית בכמות יפה, ומגלגלים לרולדה.
9. מכנסים את הרולדה לתבנית אינגליש קייק ונותנים לזה תפיחה נוספת של 50 דקות.
10. לאחר 50 דקות כשהרולדה תפחה, מורחים על הרולדה תערובת של חלמון ביצה עם מעט חלב.
11. מכנסים את העוגות לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ –30-35 דקות עד שיהיה להם צבע שחום.
12 מוצאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר.

ארכיון. צילום: שאטרסטוק

הערה: 1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

It is not Android